Apple zet grote doelstelling om milieu te sparen

News
donderdag, 13 april 2023 om 16:30
apple 132960
Moderne technologie is erg handig, maar niet altijd goed voor het milieu. Er worden veel grondstoffen gebruikt die dan relatief snel weer afval worden. Apple gaat nu vaart maken met het gebruik van gerecyclede materialen.
Vanaf 2025 wil Apple in alle batterijen alleen nog maar gerecycled kobalt gebruiken. Kobalt is nodig in vrijwel alle batterijen die Apple gebruikt, bijvoorbeeld van de iPhone, iPad en MacBook. Maar de winning van de stof richt grote milieuschade aan, die hopelijk minder wordt wanneer er alleen nog maar gerecycled kobalt gebruikt wordt.
Verder wil Apple ook zeldzame aardmetalen die in magneten worden gebruikt zoveel mogelijk hergebruiken. Ook daarvoor is de doelstelling om in 2025 100 procent gerecycled materiaal te gebruiken en in de afgelopen periode is dat percentage al flink toegenomen. In 2021 werd zo’n 45 procent van de metalen gerecycled en in 2022 was dat al 73 procent.
Deze doelstellingen zijn onderdelen van een grotere doelstelling van Apple. Het bedrijf wil namelijk alle producten in 2030 helemaal klimaatneutraal maken. Applel werkt “met urgentie” naar dat doel.

Welke Apple producten komen er in 2023?

Er gaan nog wat jaren overheen voordat het 2030 is, dus de producten van 2023 zullen nog niet klimaatneutraal zijn. Dit jaar verwachten we natuurlijk de iPhone 15 en verschillende nieuwe Macs. De grote lancering is een Mixed Reality bril die waarschijnlijk deze zomer wordt onthuld. Apple hoopt in ieder geval dat deze aanslaat, maar verschillende medewerkers hebben grote twijfels bij het product.