'Apple kondigt 15-inch MacBook Air binnenkort aan '

News
woensdag, 15 februari 2023 om 14:15
apple macbook air 2022f1659090615
Hardnekkige geruchten geven aan dat Apple bezig is met een nieuw model binnen de MacBook Air lijn. De nieuwe laptop moet een groter 15-inch scherm krijgen en al heel snel op de markt verschijnen.
Dat Apple bezig lijkt te zijn met een groter model van de MacBook Air wijkt af van de normale gang van zaken bij het Amerikaanse techbedrijf. Traditioneel brengt Apple enkel van het duurdere Pro model van de MacBook een versie uit met een groter 15-inch scherm en moeten de lichtere MacBook-modellen het doen met 'slechts' 13,3-inch panelen.
Bronnen binnen de Taiwanese productieketens laten nu een ander beeld zien. Volgens die insiders komt er wel degelijk een 15-inch MacBook Air aan. Naast een groter scherm lijken er op technisch vlak weinig vernieuwingen doorgevoerd. De lichte laptop moet draaien op de reeds uitgekomen M2-chip van het bedrijf en moet qua verdere specificaties ook niet afwijken van de reeds uitgekomen kleinere MacBook-modellen.

15-inch MacBook Air release is dichtbij

Een duidelijke release is nog niet bekend, maar de bovengenoemde bronnen gaan zelf uit van een aankondiging en release in april van dit jaar. Apple gebruikers die graag een nieuwe grotere MacBook willen, maar niet teveel willen betalen, kunnen hun aankoop dus het best nog even uitstellen. De 15-inch MacBook Air kan voor hen namelijk dé upgrade zijn die ze zoeken.