Verstappen krijgt sneer na kritiek op sprintraces: "Stop dan met F1"

News
maandag, 17 april 2023 om 14:30
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Max Verstappen is geen fan van het nieuwe format sprintraces in de Formule 1. Volgens Damon Hill kan de wereldkampioen beter stoppen met F1 als hij kritiek blijft hebben.
Als er veranderingen worden aangebracht aan het raceweekend, dan kan dat vaak niet op goedkeuring rekenen van Max Verstappen. De Nederlander is een liefhebber van het originele concept en vindt dat er de laatste jaren teveel wordt gesleuteld aan het DNA van de sport.
Zo was hij geen fan van de toevoegingen van sprintraces en hij heeft recent ook kritiek gehad op het nieuwe sprintformat. Hij stelde zelfs dat alle veranderingen hem langer later nadenken of hij wel door wil gaan na zijn huidige contract. Voormalig F1-coureur Damon Hill heeft in de Sky Sports F1 podcast harde woorden voor de Nederlander.

“Dan kan hij net zo goed meteen stoppen. Stop maar met F1, hij heeft het toch al allemaal bereikt. Heeft hij nog wel echt plezier? Soms denk ik van niet namelijk. Je moet echt plezier hebben in wat je doet, anders wordt het een sleur.”

Toch begrip voor Verstappen

Ondanks de harde woorden snapt Hill enigszins wel waar Verstappen vandaan komt. Volgens de Brit wil de coureur van Red Bull Racing ‘niet zijn tijd verspillen aan irrelevante dingen die alleen maar bedacht zijn voor de nieuwsgierigheid’.
Met de nieuwe plannen zou de sprintrace helemaal losgekoppeld worden van de normale race, met een eigen kwalificatie en korte race op de zaterdag. De sprintrace zou dan geen invloed meer hebben op de startvolgorde voor zondag en alleen zorgen voor extra punten.

Populair Nieuws