‘Apple bestelt forse iPhone 14 voorraad’

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 11:00
iphone 13 pro familyf1632137276
De iPhone 14 staat voor de deur. Ondanks dat er de nodige belemmeringen zijn in de techindustrie, denkt Apple dat de nieuwe iPhone goed gaat lopen. Het bedrijf heeft er namelijk behoorlijk veel besteld bij haar leveranciers.
Er zit een dalende lijn in de wereldwijde smartphonemarkt. Maar volgens Bloomberg verwacht Apple daar geen last van te krijgen. Het bedrijf verwacht net als vorig jaar zo’n 220 miljoen iPhones te gaan verkopen en heeft al 90 miljoen exemplaren van de iPhone 14 besteld.
Dat zijn er evenveel als de eerste levering van de iPhone 13, maar destijds was het een flinke toename ten opzichte van de 75 miljoen iPhone 12 exemplaren die Apple in eerste instantie bestelde. De vraag naar de iPhone 13 bleek ook inderdaad bovengemiddeld hoog. Apple denkt met de iPhone 14 weer een sterke positie te hebben.
Die voorspelling is trouwens niet omdat de strategie met de iPhone 14 precies hetzelfde wordt. Naar verluidt zal er geen Mini-model zijn van de iPhone 14 en worden Pro-modellen, met name de Pro Max, aardig duur. Apple zou er dan ook vooral op rekenen dat veel van haar klanten bereid zijn om flink uit te geven aan een premium product.

Wat voor features krijgt de iPhone 14?

Uitgeven aan een premium product lijkt overigens ook nodig als je alle voordelen van de iPhone 14 wil hebben. Van verschillende gelekte features wordt beweerd dat alleen de iPhone 14 Pro en Pro Max ze krijgen. Het gewone model zou zelfs een oudere chipset krijgen, al presteert hij desondanks wel beter dan de iPhone 13.

Populair Nieuws