‘Prijs iPhone 14 Pro gaat flink omhoog’

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 13:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Er is al een tijdje veel te doen om de prijs van de iPhone 14. Meerdere geruchten suggereren dat de nieuwste smartphones van Apple nogal prijzig gaan worden. Nu wordt beweerd dat de gemiddelde prijs van een iPhone 14 zo’n 15 procent hoger is dan die van die iPhone 13.
De grote boosdoeners van deze prijsstijging zijn de iPhone 14 Pro en Pro Max. Deze worden flink duurder ten opzichte van de Pro Modellen van de vorige generatie. De gemiddelde prijs van alle iPhone 14 modellen zal zo’n 1000 tot 1050 dollar worden, zo stelt de analist Ming-Chi Kuo.
Voor de prijs van de gewone iPhone 14 verandert weinig, zoals ook al eerder werd beweerd. Maar een goedkoper Mini-model zou dit jaar wegvallen, terwijl de Pro en Pro Max modellen juist meer geleverd gaan worden. Dat drijft de gemiddelde prijs van deze generatie flink op.

Veel verbeteringen in Pro-modellen

Een reden dat de Pro-modellen duurder lijken te worden dan andere modellen is dat veel verbeteringen exclusief zijn aan de Pro en Pro Max. De gewone iPhone 14 krijgt bijvoorbeeld niet de nieuwste chipset en moet het met dezelfde chip als de iPhone 13 doen.
Daarmee zou Apple volgens Kuo proberen om de Pro-modellen meer te verkopen, met als gevolg dat er meer omzet is. Kuo geeft nu ook aan dat de prijsstijging van de Pro-modellen onderdeel is van deze strategie om zoveel mogelijk van de duurdere telefoons te verkopen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties