‘Apple belooft fix voor iPhone 14 Pro scherm’

News
maandag, 16 januari 2023 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 14 verandert niet bijzonder veel ten opzichte van de iPhone 13, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe problemen mee kunnen zijn. Mensen hebben bijvoorbeeld last van een scherm dat kapot lijkt. Maar gelukkig zou Apple aan een fix werken.
Gebruikers van de iPhone 14 Pro melden de laatste tijd dat als ze de telefoon aanzetten, of in sommige gevallen uit slaapstand halen, er gele of groene strepen over het beeld lopen. Dat kan een behoorlijk alarmerend gezicht zijn. Een iPhone is niet goedkoop en als het defect niet onder de garantie wordt gerekend is een schermreparatie er weer een flinke rekening bovenop.
Maar MacRumors brengt goed nieuws over dit probleem. Volgens de publicatie brengt een interne memo gezien van Apple twee belangrijke updates over de situatie. Ten eerste zijn de strepen een software probleem en hoeft je scherm dus niet gerepareerd te worden, ten tweede werkt Apple aan een fix voor het probleem.
Wanneer we die update mogen verwachten is nog onbekend. iOS 16.3 wordt momenteel getest, maar de volledige release laat waarschijnlijk nog een paar weken op zich wachten. Maar de oplossing voor de problemen met het scherm kan natuurlijk los van een grotere update worden uitgerold.

iPhone 14 kent meer problemen

Er zijn trouwens nog meer aan de hand met de iPhone 14 waarvoor een oplossing welkom zou zijn. Zo blijkt de crashdetectie opvallend vaak vals alarm te slaan, bijvoorbeeld in achtbanen en op de piste. Ook de productie van de telefoon lag een tijdje deels stil omdat Apple teveel afhankelijk was van één fabriek, iets wat hopelijk met de volgende iPhone een minder groot probleem is.

Populair Nieuws