Verstappen maakt racegame met de grond gelijk: "Wat een clownshow!"

News
maandag, 16 januari 2023 om 9:30
max verstappen gp singapore 2022 sipf1671702071
Max Verstappen deed afgelopen weekend mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans in de racegame rFactor 2. De regerend wereldkampioen heeft alleen besloten om in de toekomst nooit meer mee te doen, na een ‘clownshow’ vol problemen.
Niet alleen wordt er in juni elk jaar de legendarische 24 uur van Le Mans gereden, de laatste jaren staat er ook een virtuele 24 uur van Le Mans op de planning. Die werd dit jaar afgelopen weekend gehouden, met een aantal grote namen op de deelnemerslijst. Zo was Romain Grosjean aanwezig, F2-kampioen Felipe Drugovich en Max Verstappen.
De simrace werd alleen geplaagd door problemen. Eerst werd de start uitgesteld vanwege veiligheidsproblemen, maar met enige vertraging kon het licht toch op groen. Verstappen en zijn collega’s van Team Redline lieten zien waar ze goed in zijn en reden met auto #1 met een minuut voorsprong op kop, totdat ineens het scherm op zwart ging.
Het team kon uiteindelijk weer meedoen, maar wel met een enorme achterstand. Toen bleek dat Verstappen niet de ronden terug zou krijgen, ondanks dat de problemen waren veroorzaakt aan de serverkant, heeft Team Redline besloten om uit de 24 uur van Le Mans te stappen. Op de Twitch-livestream van het team was Verstappen furieus op de organisatie en rFactor 2.

“Dit is de laatste keer dat ik ooit meedoe. Je probeert de race te winnen waar je je twee maanden op voorbereidt. Dit is een grap, je kunt dit niet eens een evenement noemen. Wat een clownshow. Ik maak meer kans om te winnen als ik naar het casino ga! Ik denk dat ik het spel ga deïnstalleren, ik hoop dat iedereen dat doet.”

Verstappen eerder kritisch op de game

Het is niet de eerste keer dat Verstappen veel kritiek heeft geuit op rFactor 2. In 2020 deed de Nederlander ook mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans, waar hij ook door serverproblemen halverwege uit de race werd gegooid - en ook destijds reed hij op kop.
Na afloop had Marcel Offermans, de directeur van ontwikkelaar Studio 397, begrip voor de frustraties van Verstappen. Offermans verwachtte wel dat de Nederlander een week later ‘het vast zal nuanceren’.