'iPhone 15 Pro wordt niet langer door één fabrikant geproduceerd'

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 6:00
iphone 14f1671092495
Volgens het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce heeft Apple Luxshare ingeschakeld om volgend jaar samen met Foxconn de Iphone 15 Pro Max in elkaar te zetten. Het is onduidelijk welk percentage van de bestelling Luxshare zal uitvoeren, maar de verhuizing zal helpen om de risico’s van Apple te verminderen om afhankelijk te zijn van een enkele fabrikant na problemen op de werkplek bij Foxconn in de afgelopen maanden.
Geruchten suggereren dat er meer verschillen zullen komen tussen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Als gevolg hiervan zei Mark Gurmann van Bloomberg dat de Pro Max mogelijk kan worden omgedoopt tot de iPhone 15 Ultra, zoals de Apple Watch Ultra.

Proefrit

Vorige maand zei Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Luxshare en Pegatron elk ongeveer 10% van de iPhone 14 en iphone 14 Pro max bestellingen van Foxconn hadden verkregen, maar hij merkte op dat massale verzendingen op zijn vroegst eind december zouden beginnen. TrendForce zei dat dit zal dienen als een proefrit voor Apple.
iphone 14 prof1672917626

COVID-19 uitbraken

Foxconn heeft sinds oktober “aanzienlijke spanning” ervaren als gevolg van COVID-19 uitbraken in zijn fabriek in Zhengzhou, wat volgend TrendForce heeft geleid tot een verminderde productiecapaciteit voor iPhone 14 Pro-modellen. Het onderzoeksbureau zei dat de toeleveringsketen van China deze maand ook een tekort aan arbeidskrachten begint te ervaren, aangezien de Chinese regering de COVID-19 beperkingen versoepelde, wat leidde tot een grotere verspreiding van het virus.
Vanwege de productieproblemen en economische tegenwind heeft TrendForce de prognose voor iPhone-verzendingen voor het eerste kwartaal van 2023 verlaagd tot 47 miljoen eenheden, wat volgens het onderzoeksbureau een daling van 22% zou zijn.
Gezien het escalerende handelsconflict tussen China en de VS, zal Apple alleen vertrouwen op productielocaties buiten China, om aan de verkoopvraag van de Noord-Amerikaanse markt te voldoen. TrendForce is van mening dat tenminste 30-35 procent van Apple’s totale productiecapaciteit van apparaten in Vietnam en India zal moeten worden gevestigd.

Populair Nieuws