'iPhone 15 Pro wordt duurste iPhone ooit'

News
zaterdag, 14 januari 2023 om 15:00
iphone 14 prof1672917626
Het nieuwe jaar is alweer bijna een halve maand onderweg en dat betekent dat het nog minder dan negen maanden duurt voordat de nieuwe iPhone verschijnt. Apple brengt gebruikelijk een nieuwe generatie in september van het jaar. De iPhone 15-reeks is de eerstvolgende en de iPhone 15 Pro beloofd de duurste iPhone ooit te worden.
2022 zag de release van de iPhone 14-generatie. Tot op heden bevat die generatie de duurste iPhone ooit in de vorm van de iPhone 14 Pro-lijn. Toch lijkt de generatie van 2023 daar nog een schepje bovenop te gaan doen. Zo blijkt uit een gerucht op het Chinese social media-platform Weibo.
Daar wordt gemeld dat Apple de prijzen van de Pro-modellen nog verder wil verhogen om een duidelijkere kloof te creëren met de iPhone 15 Plus. De prijs tussen de twee toestellen van de iPhone 14-generatie is nu slechts 160 euro. Door de prijs van de Pro-modellen te verhogen zou het Plus-model op die manier aantrekkelijker zijn voor de aankomende iPhone-generatie.
Dat het verschil tussen de iPhone 14 Plus en 14 Pro qua prijs nu relatief weinig is, is het voor consumenten al snel aantrekkelijker om nog 160 euro meer te betalen. Dan krijg je als gebruiker de nieuwere chip, een ProMotion-scherm, de betere camera's en de Dynamic Island-feature.

iPhone 15 krijgt iPhone 14 Pro-features

De normale iPhone 15 (en het Plus-model) zouden volgens de meest recente geruchten ook voorzien worden van de features die nu alleen nog bij de iPhone 14 Pro-modellen beschikbaar zijn. Zowel de 48 megapixelcamera als het Dynamic Island moeten naar de normale iPhone 15-modellen komen.