Apple AirPods Pro 2 worden deze week onthuld

News
maandag, 05 september 2022 om 10:00
airpodsf1596099602
Deze week staat er een Apple Event op de planning, waarbij onder andere de iPhone 14 wordt verwacht. Maar dat is niet de enige hardware die Apple gaat presenteren. Volgens Mark Gurman van Bloomberg is het ook tijd voor de AirPods Pro 2.
Er gaan al langer geruchten dat de Apple AirPods 2 ergens dit jaar uit gaan komen. Nu lijkt het erop dat ze op 7 september worden onthuld tijdens Apple’s Far Out-evenement. Daar worden ook de iPhone 14 en de Apple Watch Series 8 verwacht.
Er zijn minder concrete geruchten over de AirPods dan over bijvoorbeeld de iPhone. Volgens Gurman zullen de AirPods Pro 2 een update zijn voor een model dat in 2019 op de markt kwam. De nieuwe AirPods zouden er alleen wat anders uitzien dan we gewend zijn van Apple’s oortjes.
Verder zijn er geruchten dat de geluidskwaliteit flink omhoog gaat. Er is bijvoorbeeld beweerd dat de nieuwe AirPods Apple’s lossless bestandsformaat ALAC ondersteunen en geen gebruik meer maken van Bluetooth. Tegelijk wordt gesuggereerd dat de oordopjes juist wel Bluetooth gebruiken, maar dat het gaat om Bluetooth 5.2, dat audio efficiënter uitzendt.

Wanneer is het Apple Event met de AirPods Pro?

Zoals gezegd wordt er op 7 september een Apple Event uitgezonden. Dat begint om 19.00 uur Nederlandse tijd en is onder andere via YouTube te zien. Er lijkt heel wat op de planning te staan, maar naar verluidt volgt er in de rest van het najaar nog veel meer.