Viaplay krijgt weer kritiek door technische problemen tijdens F1 GP Nederland

News
maandag, 05 september 2022 om 9:30
max verstappen gp nederland 2022f1662362725
Niet alleen Circuit Zandvoort zat vol met Nederlandse fans, ook vanuit huis werd de GP van Nederland massaal bekeken. Maar veel F1-fans hadden bij Viaplay opnieuw last van technische problemen, wat de streamingdienst op kritiek komt te staan.
Het was voor de Nederlandse fans dit weekend een feestje in Zandvoort. Max Verstappen wist namelijk te winnen, maar het was een strategisch gevecht met Ferrari en Mercedes, waarbij de race tegen het einde aan nog eens heel spannend werd door een safety car.
Vanuit huis hebben alleen veel fans de race niet vlekkeloos kunnen bekijken. Bij Viaplay waren er namelijk weer technische problemen, waardoor de stream eruit viel, alleen in een lage resolutie de beelden liet zien of simpelweg helemaal niet opstartte. Op social media krijgt de streamingdienst dan ook veel kritiek te verduren.

Niet alleen kritiek op Viaplay

Dat Viaplay ook dit weekend problemen had om de stream voor alle kijkers goed werkende te krijgen is opvallend. De Grand Prix van Nederland was namelijk niet alleen op de streamingdienst te kijken, maar ook gratis voor iedereen op NPO1. Daarmee zou er minder druk op de diensten van Viaplay moeten liggen.
Toch kreeg ook de uitzending van de publieke omroep veel kritiek. Niet omdat er technische problemen waren, maar vanwege het commentaar. Fans waren niet blij dat de commentator veel dingen aan het uitleggen was, wat voor de doorgewinterde F1-fans allemaal al duidelijk is. De uitzending liep bovendien ruim voor op de stream van Viaplay, waardoor abonnees via social media af en toe spoilers kregen van kijkers via NPO1.

Populair Nieuws

Laatste Reacties