'Apple AirPods Pro 2 krijgt een heel ander uiterlijk'

News
woensdag, 02 februari 2022 om 15:00
Voor fans van de AirPods is het nieuwe model misschien even wennen. Apple heeft met de eerste AirPod een goudmijn gevonden, maar het lijkt er op dat het uiterlijk veranderd gaat worden voor de AirPods Pro 2. We zeggen gedag tegen het korte steeltje.
De AirPods staan bekend om het opvallend uiterlijk, met het korte steeltje dat vastzit aan de oordop. Toch is Apple blijkbaar niet meer tevreden met het model, en gooit het roer compleet om. Volgens Mark Gurman, journalist bij Bloomberg die wel vaker details rondom Apple verspreid, zal de nieuwe Airpods Pro 2 geen steeltje meer hebben en eenzelfde soort model krijgen als de Samsung Galaxy EarBuds. Een radicale verandering gezien het feit dat dit steeltje de AirPods zo bekend heeft gemaakt.
Ergens dit jaar moeten de nieuwe AirPods Pro 2 uitkomen. Naast een ander model zullen er ook andere details veranderd zijn. Zo zal de H1 chip vervangen zijn voor een betere versie en zal er een nieuwe methode komen om de AirPods te verbinden met je iPhone. Bluetooth ondersteunt namelijk geen lossless audio. Ook de doos waar de oordopjes in zitten zal naar verluidt aangepast worden en een ingebouwde speaker huisvesten. Deze speaker zal geluiden kunnen afspelen wanneer je hem kwijt bent. Samen met de AirPods Pro 2 komt ook de iPhone 14 uit.

Nog meer verbeteringen bij Apple

Ook Apple’s App Store heeft een nieuwe functie ontvangen. Eigenaren van een app kunnen deze aangeven als unlisted, waardoor alleen gebruikers de app kunnen downloaden via een directe link. Dit kan handig zijn voor apps die gericht zijn op een bepaalde doelgroep, zoals festivalgangers die gebruik kunnen maken van een app op het festival in kwestie. De App Store blijft op die manier ook een stuk overzichtelijker.