‘Amazon wil EA overnemen, komt vandaag nog met bod’

News
vrijdag, 26 augustus 2022 om 15:30
amazonf1657027404
Het regent dit jaar overnames in de game-industrie. Microsoft zit middenin een overname van Activision Blizzard en Sony heeft Bungie overgenomen. Ook zijn er al langer geruchten dat EA overgenomen wil worden, iets waar nu weer opvallende en tegenstrijdige berichten over zijn.
In mei van dit jaar ging het gerucht al dat FIFA-ontwikkaar EA graag overgenomen wilde worden, of mogelijk wilde fuseren. Destijds zouden Amazon, Apple en Disney interesse hebben gehad in een dergelijke overname. Ook was er sprake van een deal met NBCUniversal die zou zijn afgeblazen.
Nu gaat het gerucht dat EA inderdaad één van de bovengenoemde bedrijven bereid heeft gevonden tot overname. Volgens bronnen van USA Today zou Amazon van plan zijn vandaag nog een bod te doen. Maar er zijn ook berichten in de tegengestelde richting.
CNBC meldt bijvoorbeeld op basis van eigen bronnen dat Amazon géén bod gaat doen op EA. Desondanks zijn de aandelen van EA flink in waarde gestegen sinds de eerste beweringen dat Amazon klaarstond met een bod. We zullen in ieder geval snel genoeg merken of Amazon vandaag een bod doet.

Wil EA ook overgenomen worden?

Volgens de eerdere geruchten wil EA al heel lang overgenomen worden. Het bedrijf zou het idee een poos op de plank hebben gelegd, maar door de overname van Activision Blizzard weer meer vertrouwen hebben in de zaak. Dat zijn alleen allemaal geruchten en EA heeft publiekelijk juist aangegeven trots te zijn op hun onafhankelijke positie.