‘Activision Blizzard overname snel rond’

News
vrijdag, 20 mei 2022 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is één van de grootste dingen die momenteel gaande is in de gameindustrie. Maar ondanks dat het een grote overname is, zou hij best snel verlopen. Dat beweert Microsoft-baas Brad Smith.
De overname van Activision Blizzard is enorm, wat ook te zien is aan de 69 miljard dollar die Microsoft ervoor gaat betalen. Dat maakt het proces om de overname rond te krijgen er niet makkelijker op, maar toch loopt hij voorspoedig. Dat vertelt Brad Smith tegenover het Belgische blad L’Echo (via VGC).
Smith vertelt dat de overname nu zijn middelste fase in gaat. Zelf vindt hij dat het proces “snel, of in ieder geval snel genoeg voor een acquisitie van dit formaat” verloopt. Wel zijn er nog de nodige obstakels voordat de deal afgerond kan worden (wat Microsoft graag in de eerste helft van 2023 ziet gebeuren.
De Amerikaanse overheid wil bijvoorbeeld controleren of de overname Microsoft geen te grote machtspositie geeft. Maar Smith geeft aan ook in de EU en het Verenigd Koninkrijk de nodige vragen te moeten beantwoorden. Microsoft wil de overname liever vroeger dan later rond hebben, maar wil “het proces respecteren”.

Microsoft stuit op weerstand

De overname van Activision Blizzard loopt vanuit de bedrijfskant soepel: aandeelhouders zijn overweldigend voor. Toch is er ook kritiek, die bovendien niet alleen gaat over het marktaandeel van Microsoft. Een aantal Amerikaanse senatoren vindt ook dat de controversiële CEO Bobby Kotick te goed wegkomt met de deal.

Populair Nieuws