AI chatbot Bing nu voor iedereen beschikbaar

News
donderdag, 04 mei 2023 om 12:00
Er komen steeds meer mogelijkheden om kunstmatige intelligentie te gebruiken in het dagelijks leven. Het wordt wederom een stukje makkelijker, want vanaf nu kan iedereen gebruik maken van Microsofts chatbot. Er is geen wachtlijst meer voor Bing.
De populariteit van AI chatbot ChatGPT is bij veel techreuzen niet onopgemerkt gebleven. Zowel Google als Microsoft zijn flink gaan inzetten op kunstmatige intelligentie. Zo is er nu een AI-aanvulling op Microsofts zoekmachine Bing.
Deze chatbot is gebaseerd op de technologie achter ChatGPT en was in eerste instantie alleen beschikbaar voor een select aantal gebruikers. Dat was maar goed ook, want de chatbot maakte nog veel fouten en kon “emotioneel” raken tijdens een gesprek. Maar nu zijn er geen wachttijden meer om de bot te kunnen gebruiken, meldt The Verge.
Als je nu inlogt met je Microsoft account bij Bing of de browser Edge kun je de bot gebruiken. De bot heeft bovendien nieuwe features gekregen, zoals de integratie van foto- en videoresultaten. Ook krijgt de bot ondersteuning voor plug-ins, zodat het op den duur mogelijk wordt om beelden te genereren.
chatgpt laptopf1680510525

Ook Google AI chatbot rolt uit

Microsoft is niet de eerste die begint aan een brede uitrol van een chatbot. Google’s Bard wordt ook stapsgewijs aangeboden aan een steeds groter publiek. Wie een OpenAI account heeft kan natuurlijk ook ChatGTP gebruiken.
Er is overigens nog wel wat kritiek op AI chatbots. Ze maken niet alleen nog vaak fouten, ze brengen ook bepaalde beroepsgroepen in gevaar. De opkomst van AI is bijvoorbeeld een factor in de huidige staking van het Writers Guild of America. Dat is mogelijk niet helemaal onterecht, want een grote regisseur verwacht dat er snel hele films gemaakt kunnen worden door AI.