Google’s ChatGPT concurrent nu publiek beschikbaar

News
woensdag, 22 maart 2023 om 10:00
googlef1621409529
Kunstmatige intelligentie is bezig aan een behoorlijke opmars. Niet al te lang nadat ChatGPT aansloeg kwam Google gelijk met een concurrent genaamd Bard. Die AI is nu voor het eerst publiek beschikbaar.
Iets meer dan een maand geleden introduceerde Google Bard, een AI die antwoord kan geven op vragen in natuurlijke taal en teksten kan genereren. Bard is in dat opzicht vergelijkbaar met ChatGPT, al is hij niet gemaakt met ChatGPT, zoals Bing AI dat wel is. Een klein groepje testers is de afgelopen periode bezig geweest met het testen van Bard en nu wordt de AI uitgerold naar gewone gebruikers.
In eerste instantie is die uitrol nog wat voorzichtig. Momenteel kunnen alleen gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de AI gebruiken en moeten ze zich hier bovendien voor aanmelden via bard.google.com. De uitrol naar andere landen volgt, maar Google geeft niet aan wanneer.

Google AI Bard nog lang niet feilloos

Google waarschuwt geïnteresseerde gebruikers dat Bard nog wel fouten maakt. De AI kan ergens onjuiste informatie vinden of correcte informatie op een verkeerde manier combineren. Het is dus belangrijk om Bard te controleren: de AI kan je op weg helpen, maar kan je niet al het werk uit handen nemen.
Google ziet de AI als een aanvulling op zijn bekende zoekmachine. Bard kan daarom ook suggesties geven voor zoektermen die je in Google kunt invullen als je meer wil weten over een onderwerp en minder risico wil lopen dat Bard je verkeerde informatie geeft. Google hoopt de AI ook verder te verbeteren op basis van feedback van gebruikers.