Samsung smartphones kunnen straks met Bing AI aan de slag

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 16:30
samsung galaxy s23f1675337332
Microsoft is, met de hulp van ChatGPT, in de wereld van AI chatbots gesprongen. Daardoor kunnen eigenaren van Samsung smartphones binnenkort met Bing AI aan de slag.
Jarenlang stond Google altijd bekend als het techbedrijf met een flinke vinger in de pap als het gaat om AI. Zo zijn ook de nieuwe Pixel smartphones uitgerust met een speciale chipset, die met AI in het achterhoofd is gemaakt. Maar Google lijkt op het gebied van AI plotseling te worden voorbijgestreefd door Microsoft.
De techgigant heeft flink geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter onder andere ChatGPT, en plukt daar nu de vruchten van. Samen hebben Microsoft en OpenAI namelijk gewerkt aan Bing AI, een intelligente versie van de zoekmachine.
Bing AI wordt nu makkelijk toegankelijk voor gebruikers van Samsung smartphones. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt via Twitter. Met de Android update v9.10.11.10 wordt namelijk een nieuwe optie aan Microsoft SwiftKey toegevoegd, het toetsenbord die standaard staat geïnstalleerd op Samsung smartphones. Met een druk op de knop kan je communiceren met Bing AI.

Breuk tussen Google en Samsung

De samenwerking tussen Microsoft en Samsung is vrij opvallend. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft namelijk juist jarenlang nauw samengewerkt met Google. Zo is het nieuwe WearOS besturingssysteem samen ontwikkeld door Google en Samsung, waardoor die naadloos werkt op de Samsung Galaxy Wear 4 en 5 smartwatches.
Een knop voor Bing AI is overigens niet de enige verandering voor Samsung smartphones. Volgens The New York Times zou Samsung namelijk overwegen om helemaal over te stappen op Bing. Dat zou betekenen dat de zoekmachine van Microsoft voortaan de standaard wordt op smartphones van Samsung.

Populair Nieuws