Avengers-maker verwacht snel films met alleen AI

News
maandag, 01 mei 2023 om 9:30
avengers endgamef1613468936
Er is een grote ontwikkeling gaande op het gebied van AI. Veel bedrijven zijn bijvoorbeeld bezig met chatbots die op sommige vlakken zoekmachines kunnen vervangen of een tekst kunnen schrijven op basis van wat verzoeken. Ook in de filmwereld kan AI op korte termijn veel veranderen, meent Avengers-regisseur Joe Russo.
Disney en Marvel zijn niet bang om nieuwe technologieën te gebruiken in hun films. Er worden bijvoorbeeld al jaren acteurs kunstmatig verjongd in verschillende Marvel-films. Die jongere versies worden nog wel gespeeld door de oudere echte acteurs in de film, maar dat hoeft misschien op den duur niet meer dankzij AI, zo meent Joe Russo (Avengers Infinity War, Avengers Endgame).
Tijdens een panel dat gemodereerd werd door Collider kreeg Russo de vraag wat hij van AI verwacht voor de filmindustrie. Volgens hem is het niet ondenkbaar dat we snel een film kunnen maken door AI te vragen er één te genereren. Hij noemt als voorbeeld dat je in de toekomst een AI kan vragen om jezelf samen met Marilyn Monroe in een rom-com te zetten omdat je een zware dag hebt gehad. Daarvan wordt dan niet alleen een script, maar ook beeld gegenereerd.
Russo meent bovendien dat er een hele generatie is die daar geen moeite mee heeft omdat ze opgegroeid zijn met dit soort technologie. Er zijn uiteraard zorgen om dit soort technologie, maar Russo verwacht niet dat hij ver weg is. Hij vermoedt dat je binnen twee jaar hele films kunt genereren met AI.

AI wordt al gebruikt in films

Overigens wordt AI al gebruikt voor het maken van film en tv. De jonge versie van Luke Skywalker in The Mandalorian is bijvoorbeeld gemaakt met een AI deepfake en dat geldt ook voor veel andere recente de-aging. Star Wars heeft ook van AI gebruik gemaakt om de stem van Darth Vader jonger te laten klinken in Obi-Wan Kenobi.

Populair Nieuws