Microsoft: “VK maakte fouten bij Activision Blizzard oordeel”

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 16:30
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is al in veel landen goedgekeurd. Maar in het Verenigd Koninkrijk werd hij juist geblokkeerd. Microsoft vecht dat aan en zegt dat er “fundamentele fouten” werden gemaakt.
Onlangs besloot de Britse Competition and Markets Authority (CMA) om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te blokkeren. Microsoft was het daar natuurlijk niet mee eens en liet meteen weten in beroep te gaan. Vorige week was het dan zover en nu is ook duidelijk wat Microsofts bezwaren precies zijn.
Microsoft beweert dat de CMA fundamentele fouten heeft gemaakt bij het beoordelen van Microsofts positie op de cloud gaming markt. De CMA zou cloud gaming teveel zien als iets dat los staat van native gaming (gaming waarbij je games geïnstalleerd staan op het apparaat waarmee je ze speelt). Mensen die spelen via de could kunnen besluiten om over te gaan om native gaming, zo meent Microsoft.
Ook heeft de CMA volgens Microsoft drie belangrijke overeenkomsten niet meegenomen. Die garanderen namelijk dat alle games van Microsoft tien jaar lang op concurrerende cloud diensten blijven verschijnen. Die deals waren een belangrijke reden dat de EU akkoord ging met de overname van Activision Blizzard.

Activision Blizzard deal kan nog maanden duren

Ondanks dat veel landen akkoord zijn met de overname van Activision Blizzard, kan het nog een poos duren voordat alles rond is. Het beroep tegen de CMA kan nog maanden duren en intussen loopt er ook een rechtszaak in de VS om de deal te blokkeren. De eerste groste hoorzitting in die zaak is pas tegen het einde van de zomer.

Populair Nieuws