Star Wars Outlaws gameplay getoond

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 10:30
star wars outlaws art 1024x576f1686643669
Tijdens de Xbox Showcase van afgelopen weekend werd een gloednieuwe Star Wars game uit de doeken gedaan. Helaas werd er nog geen gameplay van Star Wars Outlaws getoond. Daar is tijdens Ubisoft Forward verandering in gekomen.
Het was al een tijdje bekend dat Ubisoft een open-world Star Wars game mocht maken. Maar verder was er eigenlijk maar weinig bekend. Afgelopen weekend werd onthuld dat de game Star Wars Outlaws heet en zich afspeelt tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.
Nu heeft Ubisoft ook ongeveer tien minuten aan gameplay onthuld. Hierin is te zien hoe hoofdpersoon Kay Vess door een basis sluipt van de Pykes, een groep georganiseerde misdadigers in Star Wars. Kays alien-vriend Nix kan haar helpen door vijanden af te leiden of schakelaars om te zetten.
Ook wanneer Kay ontdekt wordt en er een vuurgevecht volgt, blijkt Nix handig, want hij kan een wapen van een verslagen vijand naar je toe brengen. De rest van de gameplay toont onder andere een speeder-achtervolging, hints naar een reputatie-systeem en een weinig geslaagde onderhandeling met het Empire. Die onderhandeling leidt tot een vrijwel naadloze overgang van de grond naar een ruimtegevecht.

Wanneer is de release van Star Wars Outlaws?

Voor Star Wars Outlaws is helaas nog geen releasedatum vastgesteld. De game moet volgend jaar uitkomen, maar verder heeft Ubisoft niets onthuld. Naar verluidt wil Ubisoft de game nog dit belastingjaar uitbrengen, wat zou betekenen dat de releasedatum ergens in de eerste drie maanden van 2024 moet zijn.