Max Verstappen pakt de hoogste rating in F1 23

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 11:30
max verstappen 2023 fotoshootf1676976528
Max Verstappen is momenteel de te kloppen man in de Formule 1 en dat geldt ook voor F1 23. De regerend wereldkampioen heeft namelijk de hoogste rating te pakken in de aankomende F1-game.
Al sinds zijn debuut in de Formule 1 is het duidelijk dat Max Verstappen een buitengewoon talent is, maar de laatste jaren heeft de Nederlander hard eraan gewerkt om de punten op de i te zetten. Dat heeft twee wereldkampioenschappen als resultaat gehad, met waarschijnlijk een derde titel op rij dit seizoen.
De klasse van Verstappen wordt ook duidelijk in F1 23, de aankomende game van Codemasters en EA. De driver ratings voor de game zijn namelijk bekendgemaakt, met één man duidelijk aan kop. Verstappen heeft namelijk een rating van 94 gekregen. Daarmee gaat hij Lewis Hamilton en Fernando Alonso voor, die van Codemasters allebei een rating van 92 hebben gekregen.
De top vijf wordt afgemaakt door Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, en Ferrari-coureur Charles Leclerc. Zij hebben allebei een 89 ontvangen. Onderaan de lijst zijn de drie rookies te vinden. Nyck de Vries en Logan Sargeant hebben allebei de laagste rating met 71, terwijl Oscar Piastri het iets beter doet met een rating van 74.

Hoe wordt de rating in F1 23 bepaald?

De cijfers in de game zijn gebaseerd op de resultaten van het huidige seizoen tot nu toe. Daarbij wordt gekeken naar de Racecraft, Awareness en Pace. Voor het berekenen van die cijfers is de hulp ingeschakeld van F1-experts. Daarnaast is er ook nog de Experience-rating, die bepaald wordt op basis van de ervaring in de Formule 1 en andere raceklassen.
De ratings zullen ook niet vast blijven staan voor het hele jaar. Codemasters zal de ratings namelijk blijven updaten naarmate het seizoen verloopt, waardoor er nog flink wat geschoven kan worden in de lijst.