Activision Blizzard wilde Harry Potter-uitgever overnemen

News
donderdag, 01 juni 2023 om 10:30
Als AT&T's bod op Warner Time zou zijn afgewezen, had het bedrijf maar zo in handen kunnen vallen van Activision Blizzard. Het bedrijf achter populaire games als Call of Duty en World of Warcraft had dan namelijk een bod uitgebracht op het bedrijf. Zo maakt Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick bekend in een nieuw interview met Variety.
In 2018 werd de overname van Time Warner door AT&T officieel goedgekeurd, maar dat leek niet altijd het geval. De Amerikaanse overheid wilde de deal namelijk in eerste instantie blokkeren. Als de blokkade rond was gekomen, had Activision Blizzard daarna een bod uit willen brengen op het bedrijf dat onder andere de filmrechten van Harry Potter in handen heeft.
"We zouden hun IP pakken en dat gebruiken voor nieuwe games. Anderzijds konden zij op die manier onze IP gebruiken voor film en televisie en samen zouden we een geweldig bedrijf hebben gehad", legt Kotick uit. "We hadden het geld bij elkaar en waren klaar om te bieden als AT&T de deal niet rond zou krijgen.

Harry Potter-game bleek fantastisch idee

Time Warner kennen we anno 2023 als Warner Bros. Discovery, nadat het bedrijf vorig jaar samenvoegde met Discovery. Eerder dit jaar wist het nieuwe bedrijf nog groots te scoren met Hogwarts Legacy, de open-world game gebaseerd op de Harry Potter-wereld. Die titel werd de vijfde gamereeks van het bedrijf die meer dan een miljard dollar verdiende.