Stranger Things 4 zet nieuw record

News
woensdag, 06 juli 2022 om 13:30
068 ra02 strangerthings s4universal base na 00 zxx 1f1672995257
Stranger Things heeft in de afgelopen maand eindelijk een nieuw seizoen gekregen. Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het enthousiasme voor de serie is weinig afgenomen. Stranger Things 4 heeft zelfs een indrukwekkend record neergezet met betrekking tot de kijkuren van de serie.
In zijn eerste 28 dagen op Netflix is Stranger Things 4 de 1 miljard kijkuren gepasseerd. Daarmee is het de eerste Engelstalige serie die zoveel bekeken is. De Koreaanse serie Squid Game is de enige andere Netflix-serie meer meer dan een miljard kijkuren.
Op het moment is Stranger Things 4 nu goed voor zo’n 1,15 miljard kijkuren. De eerste zeven afleveringen werden meteen goed bekeken en waren in hun eerste 28 dagen namelijk goed voor zo’n 930 miljoen uur. De laatste twee afleveringen zijn kort na hun release goed geweest voor zo’n 221 miljoen uur. Kijkuren die de eerste afleveringen na het uitkomen van de laatste twee nog hebben opgeleverd zijn niet meegeteld, omdat deze eerdere afleveringen ouder zijn dan 28 dagen.
Daarmee is Stranger Things 4 in een exclusief clubje terechtgekomen. Zoals gezegd is Squid Game de enige andere serie die in Netflix’ eigen metingen de miljard uur is gepasseerd. Met 1,65 miljard uur is dit nog steeds de best bekeken Netflix-serie ooit.
squidgame unit 106 35544 1f1635154810

Stranger Things 4 afleveringen erg lang

Hoewel het een hele prestatie is dat Stranger Things 4 de eerste Engelstalige serie is die zich kan meten aan Squid Game, moet wel gezegd worden dat de afleveringen van dit seizoen van de serie erg lang waren. Dat zorgt automatisch voor een iets hoger aantal uren en maakt het nog indrukwekkender dat Squid Game nog steeds bovenaan staat met kortere afleveringen. Overigens worden de afleveringen van Stranger Things 5 weer wat korter.