Prijs iPhone 14 gelekt, moet je nog meer gaan betalen?

News
woensdag, 20 juli 2022 om 9:30
apple iphone 13 kleurenf1631893638
We hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten op de onthulling van de iPhone 14. De prijs van de nieuwe Apple smartphone lijkt nu ook gelekt te zijn, moeten we dit jaar nog meer gaan betalen?
De inflatie blijft maar stijgen, dus dat betekent dat alles duurder wordt. Je betaalt je niet alleen scheel aan energie en benzine, maar ook aan de dagelijkse boodschappen en luxe uitgaven. Met dat gegeven lijkt het een inkoppertje dat de prijs van de iPhone 14 ook gaan stijgen.
Volgens een lekker is dat alleen niet helemaal het geval. LeaksApplePro, die in het verleden al vaker juist informatie over Apple producten heeft gelekt, zegt namelijk dat de prijs van de normale iPhone 14 gelijk blijft aan die van de iPhone 13. Dat meldt Forbes. Dat gaat tegen eerdere geruchten in.
In plaats daarvan gaat Apple naar verluidt het gat tussen de normale iPhone 14-modellen en de Pro-modellen vergroten. De iPhone 14 Pro en Pro Max gaan namelijk in prijs stijgen met minimaal 100 dollar. De line-up krijgt er ook een nieuw model bij in de vorm van de iPhone 14 Max, terwijl de Mini wordt geschrapt. De Max zou 100 dollar meer gaan kosten dan de normale iPhone 14, maar is dan alsnog minimaal 200 dollar goedkoper dan de iPhone 14 Pro.

Meer verschil tussen iPhone 14-modellen

Dat Apple qua prijs een groter gat wil creëren tussen de normale modellen en Pro-versies, lijkt logisch als we eerdere geruchten kunnen geloven. Naar verluidt komt Apple namelijk met een paar flinke upgrades voor de iPhone 14 Pro en Pro Max, die de normale variant niet zal krijgen.
Zo zal de iPhone 14 een nieuwe processor krijgen, terwijl de standaard versie het moet doen met de oude chipset van de iPhone 13. Ook zal de iPhone 14 Pro en Pro Max een nieuwe camera gaan krijgen, die de normale variant ook moet missen. Of al die geruchten kloppen, daar zullen we achter komen bij de officiële onthulling.