Nederlanders delen massaal Netflix-account met anderen

News
maandag, 27 juni 2022 om 14:15
pexels cottonbro 5082566f1624357269
Volgens de regels mag het officieel niet, maar toch doen we het bijna met z'n allen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders massaal hun Netflix-account delen met andere mensen buiten het gezin.
Door alle streamingdiensten tegenwoordig kan je bijna het bos niet meer zien en daarmee stijgen ook de kosten. Als je namelijk alles wil kijken, ben je elke maand een flink bedrag kwijt. Het is dan ook niet zo gek dat abonnees hun account delen. Zo kan de ene profiteren van Netflix, terwijl de ander in ruil daarvoor bijvoorbeeld Videoland en Disney+ kan bekijken.
Het is geen geheim dat Netflix-accounts veel worden gedeeld, maar Time2Play heeft nu onderzoek gedaan naar de cijfers. Uit dat onderzoek, onder 400 Nederlandse gebruikers, blijkt dat maar liefst 69 procent van de Nederlanders hun account deelt met andere mensen buiten het gezin, ondanks dat dat officieel tegen de regels is.
Volgens mensen die toegang tot Netflix hebben, komt dat volgens 40 procent via een eigen account of iemand binnen het gezin, terwijl 57 procent toegang heeft via een abonnee buiten het gezin. Gemiddeld laten abonnees drie mensen hun account gebruiken. Opvallend genoeg vraagt slechts 21 procent voor het delen van hun account als ruil toegang tot een andere streamingdienst.

Moet Netflix het delen van accounts verbieden?

Ondanks dat het officieel niet mag, wordt er dus massaal gedeeld onder abonnees van Netflix. De streamingdienst probeert er al een tijdje iets tegen te ondernemen, maar heel success is het bedrijf daarin nog niet geweest. Wel heeft de streamingdienst vervolgstappen aangekondigd.
Het is alleen de vraag of Netflix daarmee meer abonnees kan binnenhalen. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat 77 procent van de ondervraagden niet zelf een abonnement zal afsluiten als het delen van accounts effectief wordt verboden. Ook moet Netflix niet de prijs nog veel verder omhoog gooien, want gemiddeld ligt de grens bij 17,60 euro per maand om het abonnement op te zeggen.

Populair Nieuws