‘Aantal Call of Duty Warzone 2.0 spelers zakt snel’

News
woensdag, 18 januari 2023 om 9:00
warzone 20f1663316137
Je zou denken dat een gratis Call of Duty battle royale flink spelers aantrekt. Dat was bij de lancering van Call of Duty Warzone 2.0 ook inderdaad het geval. Maar intussen lijkt het aantal spelers vrij hard te dalen.
Voor een gratis game is het aantal spelers dat regelmatig inlogt van levensbelang. Maar in dat opzicht lijkt het niet zo lekker te gaan met Warzone 2.0">Call of Duty Warzone 2.0. Dat de spelersaantallen gedaald zijn ten opzichte van de lanceringsperiode is niet zo gek, maar volgens bronnen van CharlieINTEL daalt het aantal spelers veel sneller dan verwacht.
Wat de huidige cijfers zijn is niet bekend en wordt ook zelden publiek gedeeld. Maar via SteamCharts is te zien dat het aantal spelers van Warzone 2.0 (en Modern Warfare 2) op PC momenteel rond de 120 duizend schommelt. Vergeleken met de piek van ruim 488 duizend bij de lancering van Warzone 2.0 is het aantal spelers dus met ongeveer driekwart gedaald.
Dat wil niet zeggen dat Warzone 2.0 uitgestorven is. De bovenstaande cijfers gelden alleen voor Steam en als de aantallen op andere platformen vergelijkbaar zijn, zit je alweer rond de 400.000 spelers. Mensen vinden voor een potje moet dus ook geen probleem zijn.

Waarom daalt het aantal Warzone 2.0 spelers?

Er is evengoed sprake van een flinke daling. Dat heeft welicht te maken met het feit dat er in het nieuwe jaar nog geen grote update is geweest, al wordt er vrij snel een nieuwe map verwacht. Ook hebben veel spelers last van bugs. Sommige daarvan hadden ook een voordelen, maar in de regel zijn de meeste mensen niet blij met technische problemen.

Populair Nieuws