Call of Duty Warzone 2.0 is meteen een enorm succes

News
woensdag, 23 november 2022 om 13:45
warzone 2f1650967136
Het zal niet als een verrassing zijn gekomen voor Activision dat Call of Duty Warzone 2.0 meteen veel spelers aantrekt. Maar de battle royale shooter is in de eerste dagen wel een enorm groot succes.
Toen de eerste Call of Duty Warzone verscheen waren er meteen miljoenen spelers in de servers te vinden. Op de eerste dag trok de free-to-play game zelfs gelijk zes miljoen spelers aan. Destijds was het alleen nog een ‘onbekende’ game, wat anno 2022 zeker niet meer het geval is.
Call of Duty Warzone 2.0 kan dan ook rekenen op nog veel meer spelers in de eerste dagen. Volgens Activision hebben namelijk maar liefst 25 miljoen spelers de game gespeeld in minder dan een week tijd. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt via Twitter.
Het succes komt mogelijk ook doordat Warzone 2.0 vlak na de release van Call of Duty Modern Warfare 2 is gelanceerd en ook nog eens gebruikmaakt van de mechanics van die game. Modern Warfare 2 is namelijk de populairste Call of Duty tot nu toe.

Problemen in Call of Duty Warzone 2.0

Ondanks de populariteit is de lancering van Call of Duty Warzone 2.0 alleen niet helemaal vlekkeloos verlopen. Zo hadden spelers de eerste dagen last van crashes of konden ze de game niet lanceren. Activision heeft in de VS en Europa zelfs de downloads in de Battle.net client moeten stopzetten.
Er zijn bovendien een aantal opvallende bugs in de game aangetroffen. Sommige spelers krijgen het bericht dat ze Modern Warfare 2 moeten kopen als ze Warzone 2.0 willen spelen, terwijl anderen weer last hebben van onzichtbare spelers. Het is te hopen dat Infinity Ward zo snel mogelijk alle bugs de kop in weet te drukken.