Nieuwe Mac mini krijgt M2 chips

News
woensdag, 18 januari 2023 om 10:00
apple mac mini m2 2023f1674030898
Apple heeft haar eerste hardware van 2023 aangekondigd. Deze maand nog kun je verschillende nieuwe computers kopen, waaronder een verbeterde MacBook Pro. Maar ook de Mac mini wordt voorzien van een flinke upgrade.
De grote verbetering van de Mac mini is dat hij uitgerust wordt met een Apple Silicon M2 chip. Er zijn twee varianten: één met een standaard M2 en één met de nieuwe M2 Pro. Beide modellen beloven betere prestaties dan hun voorganger.
De Mac mini met M2 chip belooft bijvoorbeeld ruim twee keer zo snel te zijn als de Mac mini met M1 als het gaat om ProRes-transcodering in het videobewerkingsprogramma Final Cut. Het model met M2 Pro is bij diezelfde taak zelfs vier keer sneller dan een Mac mini met M1 chip.
Beide modellen bieden ook de nodige aansluitingen, zoals ethernet, USB en HDMI. Het M2 model laat twee displays aansluiten en de M2 Pro versie ondersteunt er drie. Beide versies van de Mac mini kunnen nu besteld worden vanaf 719 euro (M2) of 1569 euro (M2 Pro). Ze verschijnen op 24 januari.

Apple brengt ook nieuwe MacBook Pro modellen

Naast de Mac mini zijn er, zoals gezegd, ook nieuwe versies van de MacBook Pro aangekondigd. Deze zijn qua uiterlijk zeer vergelijkbaar met de vorige versies van de MacBook Pro. Maar de laptops kunnen uitgerust worden met een M2 Pro chip, of een nog krachtigere M2 Max.

Populair Nieuws