Afhandeling Bobby Kotick ‘onacceptabel’ volgens VS-senatoren

News
vrijdag, 01 april 2022 om 13:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is nog altijd in opspraak vanwege de werkcultuur van discriminatie en seksisme binnen het bedrijf. Nu bemoeien ook verschillende Amerikaase senatoren zich met de kwestie. In het bijzonder vinden zij de manier waarop met Activison Blizzard CEO wordt omgegaan in de overnamedeal met Microsoft ‘onacceptabel’.
Microsofts overname van Activision Blizzard loopt niet zonder slag of stoot. Er waren al zorgen dat de deal Microsoft een te groot marktaandeel zou geven. Nu worden er ook zorgen geuit over hoe de deal omgaat met Bobby Kotick.
Verschillende Amerikaanse senatoren, onder wie Bernie Sanders en Elizabeth Warren, hebben een brief geschreven aan de marktautoriteit die de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft moet beoordelen. Dat meldt the Wall Street Journal. In de brief stellen de senatoren dat de huidige regeling met Kotick hem onvoldoende ter verantwoording roept.
In de huidige deal blijft Kotick nog tot zeker 2023 CEO van Activision Blizzard. Bovendien maakt hij kans op een behoorlijke geldsom wanneer hij wel vertrekt. De senatoren zijn hier niet blij mee, ze schrijven:

Microsoft en Activision Blizzard willen verbetering

Ondanks de vele kritiek wordt er binnen Activision Blizzard wel gewerkt aan een verbetering van de werkcultuur. In een statement aan PC Gamer laat het bedrijf weten dat het bedrijf met Microsoft bespreekt wat voor maatregelen er genomen worden. Microsoft zou de tot dusver getroffen maatregelen, zoals het korten van Koticks loon, steunen.