Foto: The Walt Disney Company

Disney+ is de gloednieuwe streamingdienst van The Walt Disney Company, waarmee het enorme bedrijf haar eigen films en series met de wereld wil gaan delen. En Nederland is naast de Verenigde Staten uitgekozen om de dienst te testen. Onder het aanbod vallen niet alleen klassieke Disney-titels, maar ook andere franchises die het mediabedrijf door de jaren heen heeft gekocht, zoals:

Marvel

De Marvel-franchise is natuurlijk extreem populair en één van de grootste inkomstenbronnen voor Disney. Het is dan ook geen verrassing dat Marvel prominent naar voren komt op Disney+, maar gebruikers kunnen nog niet de allernieuwste blockbuster zien: Endgame. Daar zullen we nog even geduld voor moeten hebben

Wel is voorganger Infinity War beschikbaar, evenals een aantal andere nieuwe films uit de Marvel-stal. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld genieten van alle delen van Thor, Captain America en Iron Man of de nieuwe toevoegingen aan de Avengers line-up checken, zoals Dr. Strange, Ant-Man and The Wasp of Guardians of the Galaxy. Of natuurlijk één van de series, zoals Agent Carter.

In de toekomst zal het ook niet alleen bij Marvel-films gaan blijven die uit zijn gekomen in de bioscoop, want Disney is van plan om exclusieve Marvel-content te maken voor haar streamingdienst. Zo zal Hawkeye zijn eigen serie gaan krijgen en zal Scarlett Johansson schitteren in een exclusieve Black Widow film.