De top 5 Disney+ series om naar uit te kijken in 2022

Article
zaterdag, 01 januari 2022 om 11:00
2021 12 17 big hero 6 baymaxf1639744204
Disney+ bestaat nu ruim twee jaar, en het aanbod van originele content begint steeds meer op gang te komen. Ook volgend jaar gaat er weer het één en ander in première dat het kijken waarschijnlijk waard gaat zijn. Dit zijn de 5 beste Disney+ series om naar uit te kijken 2022!

Baymax!

Heb je Big Hero 6 gezien? Er is een goede kans van wel, want de film was bij release in 2014 zowel financieel als kritisch een success. Heb je hem niet gezien, dan is het misschien een leuke titel om in de kerstvakantie voor te gaan zitten. Hoe dan ook, iedereen bekend is met de film kan het er waarschijnlijk over eens zijn dat we meer Baymax nodig hebben in dit leven.
Gelukkig is dat precies wat we volgend jaar op Disney+ krijgen. In Baymax! gaat titelheld Baymax in San Fransokyo aan de slag als verpleger, waar hij oorspronkelijk voor gemaakt was. Verder weten we nog niet zoveel over deze serie, maar in de trailer voor Disney+ Day was Baymax schattig en grappig, de twee belangrijkste eigenschappen die in de zomer van 2022 van hem willen zien.

Ms. Marvel

In het steeds groter wordende MCU zijn ook steeds nieuwe helden nodig. Marvel grijpt daarvoor lang niet altijd naar haar meest populaire personages, maar wel vaak naar personages die al een tijd meedraaien in de comics. Maar in 2022 gaat het even anders, wanneer één van Marvels meest recente creaties debuteert in het MCU.
We hebben het dan natuurlijk over Kamala Khan, beter bekend als Ms. Marvel. Na haar intrede in de comics-wereld is zij vrij snel aardig populair geworden en nu mogen we gaan zien hoe ze het doet op tv. Ms. Marvel is overigens ook Marvels eerste Islamitische superheld, dus we kunnen in 2022 in ieder geval een perspectief verwachten dat we nog niet eerder in het MCU hebben mogen zien.
2021 12 17 moon knight logof1639745651

Moon Knight

Over andere perspectieven gesproken, Marvel gaat volgend jaar flink aan de bak met helden die wat anders zijn dan we gewend zijn. We mogen in 2022 namelijk ook uitkijken naar Moon Knight. Dit alter ego van Marc Spector is een soort spreekbuis van de Egyptische maangod Khonshu en heeft bovendien een identiteitsstoornis.
Dat laatste is op zichzelf al een reden om Moon Knight te zien als één van de meest intrigerende personages die Marvel volgend jaar naar het MCU brengt. Maar daarbovenop komt nog dat Moon Knight misschien wel het duisterste MCU-verhaal tot nu toe lijkt te worden. Redenen genoeg om Moon Knight eind 2022 in de gaten te houden!
schermafbeelding 2020 09 26 om 143821f1601247654

Secret Invasion

2019 was nogal een jaar voor het MCU. Endgame gaf ons natuurlijk een afsluiter van jewelste, maar andere films riepen de nodige vragen op. Want hoe zit het nou met de Skrulls? Uit Captain Marvel weten we dat deze shapeshifters al zeker sinds de jaren 90 de aarde weten te vinden, en uit Spider-Man: Far From Home weten we dat ze hier nog steeds rondlopen. Sterker nog: de Nick Fury die we in die film zagen was een Skrull imitatie (zij het met toestemming van de echte Nick Fury).
Hoeveel Skrulls zijn er hier, en hoe lang zit Nick Fury al in de ruimte? Ook niet te vergeten: wat zou dat allemaal betekenen voor het MCU? Het zijn allemaal vragen waar we nu al twee jaar niks meer over gehoord hebben. Maar in 2022 verschijnt Secret Invasion, een serie die helemaal gaat over Nick Fury en Skrulls die op aarde rondlopen. Hopelijk kunnen we hier wat antwoorden verwachten.
obi wan kenobif1617038648

Obi-Wan Kenobi

Star Wars-fans die niet om Obi-Wan Kenobi geven: ze bestaan waarschijnlijk wel, maar je moet goed zoeken wil je er één vinden. Het is dan ook geen wonder dat zodra duidelijk werd dat er live-action spin-off films en series zouden komen, er onmiddelijk veel speculatie losbrak over een Obi-Wan spin-off. We hebben even moeten wachten op bevestiging, en daarna nog even op release, maar in 2022 verschijnt er dan toch echt een Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+.
Wat er daarin precies gaat gebeuren is nog een beetje raadselachtig. Er wordt al een tijdje gesproken over een rematch tussen Obi-Wan en Darth Vader, maar hoe die tot stand moet komen wordt angstvallig geheim gehouden. Wat het verhaal ook precies mag zijn, er is genoeg uit te diepen over de periode in Obi-Wans leven tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Het lijkt er dan ook op dat Star Wars-fans in 2022 mogen uitkijken naar een mooie nieuwe toevoeging aan het tv-oeuvre van de franchise.

Populair Nieuws