Zo kan je de gratis de F1 GP Miami kijken!

Article
donderdag, 05 mei 2022 om 13:30
si202204240699 newsf1651677485
Dit weekend wordt voor het eerst de F1 GP Miami georganiseerd. Wil je niet betalen voor F1 TV Pro of Viaplay? Dan kan je op deze manier gratis de Grand Prix kijken!
De spanning in de Formule 1 is weer helemaal terug. Nadat Max Verstappen twee onfortuinlijke uitvalbeurten door mechanische problemen heeft gehad, wist hij in Imola het maximale aantal punten te behalen in de sprintrace en race. Ondertussen maakte klassementleider Charles Leclerc een grote fout, waardoor hij niet verder wist te komen dan de zesde plaats. Dat heeft ervoor gezorgd dat het gapende gat tussen de twee coureurs nu is teruggebracht naar 27 punten.
Max Verstappen zal er dan ook alles aan willen doen om dat gat nog verder te verkleinen in Miami. Welk team het voordeel heeft op het stratencircuit is alleen de grote vraag, want dit jaar is de allereerste keer dat de GP Miami wordt georganiseerd. De race is een nieuwe toevoeging op de kalender om meer fans in de Verenigde Staten aan te trekken, nadat de populariteit in sneltreinvaart is toegenomen door Drive to Survive.
Het belooft dus een spannend weekend te gaan worden in Miami en er zelfs kans op regen. Verstappen verwacht zelf dan ook een ‘knotsgek weekend’. Een race die je niet wil missen dus! Je moet er alleen wel tot laat voor opblijven en om de Formule 1 te kijken in Nederland heb je natuurlijk een betaald abonnement van F1 TV Pro of Viaplay nodig - tenzij je later alleen de samenvatting wil kijken op de NOS of Ziggo.

Gratis de F1 GP Miami kijken

Gelukkig is er ook een manier om de nieuwe race helemaal gratis live to volgen. Waar je in Nederland namelijk alleen terecht kan bij de betaalde streamingdiensten, is dat niet in elk land het geval. Voor elk land worden er namelijk apart afspraken gemaakt welke zender of streamingdienst het recht heeft om F1 uit te zenden. Daarom heeft Viaplay de rechten van Ziggo dit jaar kunnen overnemen.
In sommige landen wordt de Formule 1 dan ook gratis op een televisiezender en/of website uitgezonden. In dat laatste geval worden buitenlandse kijkers door middel van geo-blocking uitgesloten, maar gelukkig is er een simpele methode om daaromheen te komen. Door middel van een VPN kan verbinding maken met servers in andere landen, waardoor het lijkt alsof jouw PC, laptop of smartphone verbinding maakt vanuit het land in kwestie.
Op die manier is het mogelijk om websites voor de gek te houden en gratis F1 te kijken. Zo kan je met een VPN inschakelen op de website van het Oostenrijkse ServusTV, dat toevallig in handen is van Red Bull, om naar de GP Miami te kijken dit weekend. En als je wil luisteren naar Nederlands commentaar, dan kan je het geluid op mute zetten en op de achtergrond de Grand Prix Radio app aanzetten met het commentaar van Olav Mol!

Populair Nieuws