Welke Witcher 3 features willen we in The Witcher 4 terugzien?

  The Witcher 3: Wild Hunt is volgens veel mensen een fantastisch meesterwerk uit de stal van CD Projekt Red. De game had dan ook een aantal features die we graag willen terugzien in The Witcher 4.

  Terwijl CD Projekt Red nog hard aan het doorknutselen is aan Cyberpunk 2077, is het toch tijd om alvast een beetje vooruit te kijken naar de volgende grote game die de ontwikkelaar waarschijnlijk uit gaat brengen. Dan hebben we het natuurlijk over The Witcher 4. Aangezien The Witcher 3: Wild Hunt een fantastische game was, zijn er wel een paar features die we graag willen terugzien in het nieuwste deel van de franchise.

  Brouwen van potions en poisons

  Het arsenaal van een Witcher is eigenlijk niet compleet zonder de verschillende potions en poisons die de monsterjager kan brouwen. In The Witcher 3: Wild Hunt is het dan ook een van de belangrijkste features in de game en daarom moet het ook terugkeren in The Witcher 4. Zeker op hogere moeilijkheidsgraden moet het brouwen van de chemische goedjes een grote rol spelen in de game.

  Het hoort namelijk ook een beetje bij de achtergrond van de Witchers om veel aan de slag te gaan met het vervaardigen van verschillende brouwsels om hun vaardigheden te verbeteren. In The Witcher 3 is het systeem voor brouwen al best wel uitgebreid, maar het zou nog wel wat groter kunnen worden in The Witcher 4. In de laatste game moest je namelijk de recepten vinden en het zou toch leuk zijn om zelf unieke combinaties te vinden zoals je in sommige andere RPG's ook kan.

  Je eigen huis

  Met de DLC's van The Witcher 3: Wild Hunt leek er veel geëxperimenteerd te worden met nieuwe features, dat was vooral terug te zien in de laatste DLC die verscheen genaamd Blood and Wine. In deze DLC kreeg je met Geralt een eigen huis als uitvalsbasis in het wonderlijke land van Toussaint. Het zou ook niet een heel gek idee zijn om een eigen huis te hebben in The Witcher 4.

  De feature is eigenlijk ook best wel veel gebruikt in andere RPG's en dus is het niet raar als CD Projekt Red besluit ditzelfde pad te gaan volgen. Een eigen huis kan ook veel nieuwe mogelijkheden bieden voor bijvoorbeeld de eerder genoemde brouwsels. Zo zou het wel tof zijn als jij je eigen tuin kan inrichten met zeldzame planten om zo ook toegang te kunnen krijgen tot zeldzame brouwsels.

  Mutaties evolueren

  Een van de features die ook met Blood and Wine werd geïntroduceerd in The Witcher 3: Wild Hunt was de mogelijkheid om extra mutaties toe te voegen aan Geralt. In The Witcher 4 zou deze optie ook niet misstaan en dus willen we de feature graag terugzien. Zeker omdat het verhaal van Geralt eigenlijk afgerond is en we waarschijnlijk met een andere Witcher aan de slag gaan.

  Als we dan onze eigen Witcher mogen maken, dan zou het ook tof zijn om zelf een paar unieke mutaties te kiezen die we dan door de game heen kunnen evolueren. Het zou The Witcher 4 nog wat meer diepgang geven dan zijn voorganger, die overigens al ontzettend diepgaand was. Het enige risico is dan ook dat de game misschien een beetje te complex gaat worden en dat het veel mogelijke spelers zal afschrikken. Het is even afwachten waar CD Projekt Red voor gaat kiezen.

  Verandering aan het uiterlijk

  Een van de features die veel spelers van The Witcher 3: Wild Hunt gelijk opviel was dat het uiterlijk van Geralt kon veranderen. Het ging er dan vooral om dat zijn baard kon groeien als je niet regelmatig naar de kapper ging. Toch is het geen verkeerd idee om deze feature wat uit te breiden voor The Witcher 4, zeker als jij misschien je eigen Witcher mag gaan maken is het tof om constant wat visuele progressie te zien.

  Dan hebben we het niet alleen over nieuwe haarstijlen, een nieuwe baard of misschien zelfs de toevoeging van tattoeages, maar bijvoorbeeld ook een litteken wat op je gezicht verschijnt na het verslaan van een lastig monster. Het zou de wereld van The Witcher 4 op die manier net wat levendiger maken dan zijn voorganger, die natuurlijk ook al heel levendig is. Het ontwikkelen van een dusdanig dynamisch uiterlijk zal misschien wel een iets te grote uitdaging zijn, maar als iemand het kan, dan is het CD Projekt Red wel.

  Witcher 3 features in The Witcher 4

  Het is natuurlijk allemaal nog even afwachten wat CD Projekt Red allemaal gaat doen met The Witcher 4, want tot nu toe weten we eigenlijk nog niet zo heel veel over de game. Laten we in ieder geval hopen dat ze een aantal features van The Witcher 3: Wild Hunt meenemen in het ontwikkelingsproces. Als ze dat doen en erop verder bouwen, dan kan het eigenlijk bijna niet anders dat The Witcher 4 een succes gaat worden.

  Laat dat nou ook precies zijn wat CD Projekt Red in de toekomst wel kan gebruiken. Cyberpunk 2077 is namelijk een compleet fiasco geworden en heeft de naam van de Poolse studio flink besmeurd, The Witcher 4 is de kans voor CD Projekt Red om even wat recht te zetten. Laten we hopen dat ze wat geleerd hebben van Cyberpunk 2077 en het huidige proces om de futuristische game weer op de rit te krijgen.

  The Witcher 3 Wild Hunt Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.