Alles wat we over The Witcher 4 weten

  De kogel is door de kerk. CD Projekt RED gaat volgend jaar officieel beginnen aan de ontwikkeling van een nieuwe The Witcher-game. Er zijn al een aantal dingen bekend over het nieuwe deel in de geliefde RPG-reeks. Alles wat we tot nu toe weten over The Witcher 4 zetten we voor jou op een rijtje.

  Dat The Witcher 4 eraan zit te komen is een feit. Of de game ook daadwerkelijk die titel draagt niet. Ontwikkelaars houden de laatste tijd steeds meer van het gebruiken van een subtitel in plaats van een nummer. Daarnaast is er nog een andere goede reden waarom de nieuwe game misschien niet The Witcher 4 heet…

  Gaat de nieuwe game The Witcher 4 heten?

  De originele Witcher-trilogie is namelijk al afgerond. Makers CD Projekt RED hebben dan ook alle reden om het nummer vier weg te laten. Dit gaf Adam Kiciński, CEO van CD Projekt RED, ook al aan in een interview.

  Kiciński: “De eerste drie Witcher-games waren per definitie een trilogie, dus we kunnen de volgende game niet simpelweg The WItcher 4 noemen. Dit betekent alleen niet dat de wereld van The Witcher verlaten wordt.”

  The Witcher 4 is als het ware een schone lei voor CD Projekt RED. Het is dan ook goed mogelijk dat de studio besluit om helemaal geen subtitel aan de game geven. Misschien wordt er zelfs gekozen om net als met God of War (2018) de hele nummering te laten vallen en van voor af aan te beginnen. Het hangt allemaal een beetje af van de richting die CD Projekt RED op wil gaan met het nieuwe hoofdstuk in de reeks.

  Een nieuwe held?

  Eén ding dat zeker lijkt voor het volgende deel van The Witcher is dat Geralt of Rivia niet de hoofdrol gaat spelen. Zijn avontuur is na de oorspronkelijke trilogie afgerond. Zoveel werd wel duidelijk aan het einde van The Witcher 3 Wild Hunt, ongeacht het einde dat je kreeg.

  De makers zijn uitgesproken over het feit dat het goed is dat er een einde komt aan het verhaal van een personage. In 2015 werd dit gesteld, maar zelfs in 2013 gaf uitvoerend producent John Mamais al aan dat The Witcher 3 het laatste avontuur van Geralt zou worden. Er werd destijds alleen niet uitgesloten dat de befaamde Witcher een cameo zou maken.

  Releasedatum

  Wat inmiddels wel uitgesloten kan worden is dat de release van The Witcher 4 spoedig is. In het verleden werd nog wel eens gespeculeerd dat de titel in 2021 kon verschijnen, maar daarvan lijkt inmiddels geen sprake meer. Dit kwam vooral door een medewerker van CD Projekt RED die aangaf dat er nog een AAA-game gepland stond voor 2021.

  Velen dachten dat dit The Witcher 4 zou zijn. Al helemaal nadat eerder niet werd uitgesloten dat er nog meer titels in het universum van The Witcher konden verschijnen. Anno 2021 lijkt het erop alsof gehint werd naar de multiplayer van Cyberpunk 2077, al is de toekomst daarvan nu ook onzeker.

  Vraag is wanneer de game dan wel komt. Afgaande op de recente bespreking van CD Projekt RED kan de release van The Witcher 4 nog wel flink wat jaren van ons verwijderd zijn. Als het inderdaad zo is dat de ontwikkeling van The Witcher 4 pas in 2022 begint, zoals gezegd in het gesprek, verwachten we de release niet binnen drie jaar. Sterker nog, het zou ons niet verbazen als we de game op z’n vroegst pas in 2025 zien.

  Nieuwe marketing

  CD Projekt RED heeft immers beloftes gemaakt over de marketing van haar toekomstige titels. Games worden pas korter voor release uit de doeken gedaan en na de gigantische Cyberpunk 2077 debacle neemt de studio die woorden (hopelijk) ten harte. Daarmee lijkt CD Projekt RED de tactiek van onder andere Bethesda Softworks op te volgen.

  Daarbij komt ook nog eens dat de uiteindelijke release van Cyberpunk 2077 de toekomstplannen van CD Projekt RED compleet doet veranderen. De game wordt nog steeds gerepareerd, iets wat gedurende dit jaar nog door blijft gaan. Overigens krijgt The Witcher 3 ook nog een next-gen patch. Deze komt net als die van Cyberpunk 2077 in de tweede helft van 2021.

  Er is inmiddels geen pijl meer te trekken op de tijd die CD Projekt RED nodig heeft om een nieuwe game uit te brengen. Afgaande op andere studio’s die games van vergelijkbare schaal afleveren gokken we op vier jaar. Toch kijken we niet verbaasd op als het vijf of zes jaar duurt. CD Projekt RED werkt immers gelijktijdig ook aan nieuwe Cyberpunk-projecten.

  Features van de nieuwe game

  Gezien de volschalige productie van The Witcher 4 nog niet is begonnen is er uiteraard nog weinig te vertellen over de features van de game. Verwacht wordt in ieder geval dat er weer een open world geleverd wordt, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Er lijkt namelijk ook een online-deel te komen.

  Tijdens een investeerdersbijeenkomst maakte de Poolse studio bekend te werken aan een online systeem voor al haar toekomstige titels. Logisch lijkt dat deze ook bij The Witcher 4 geïmplementeerd wordt. Heel slecht hoeft dit natuurlijk niet te zijn. De Assassin’s Creed-titels doen dit ook al een aantal jaren met succes.

  Brengt The Witcher 4 redding na Cyberpunk 2077?

  Uiteindelijk blijft natuurlijk ook nog de vraag of The Witcher 4 de redding is voor CD Projekt RED. De reputatie van de studio is flink geschaad door het hele drama rondom Cyberpunk 2077. Gelukkig voor jou namen we eerder al uitgebreid onder de loep of The Witcher 4 de studio van de afgrond kan redden.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.