Op welke datum verschijnt de GTA 6 trailer?

Article
zondag, 12 november 2023 om 12:00
gta 6f1626425209
Eindelijk is het zo ver! Nou ja, bijna dan. Rockstar gaat een trailer tonen voor GTA 6. Maar op welke datum verschijnt hij precies? Deze dagen moet je extra scherp in de gaten houden.
Rockstar heeft zich lange tijd niet in de kaart laten kijken als het om GTA 6 ging. GTA 5 is inmiddels tien jaar oud en pas vorig jaar bevestigde de studio te werken aan een nieuw deel. Zelfs daarna is er niet bijzonder veel gedeeld door Rockstar zelf, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Begin december wordt de eerste trailer gedeeld. Maar op welke datum kunnen we hem verwachten?

Bij The Game Awards?

Als je een trailer laat zien begin december, is er één gelegenheid waar menig gamer meteen aan denkt. The Game Awards worden namelijk altijd uitgereikt in de eerste week van december. Gedurende de avond is er dan ook tijd voor trailers en aankondigingen.
Dit jaar is de show in de nacht van 7 op 8 december. Organsator Geoff Keighley houdt wel van een klappertje tijdens het evenement, dus we twijfelen er niet aan dat hij de kans om de “world premiere” van de trailer te hebben met beide handen zou aangrijpen. Maar dat moet maar net zijn wat Rockstar en Take-Two ook willen.
gta 6 releasef1579595428

Rockstars eigen jubileum?

Bij de aankondiging van de GTA 6 trailer werd gemeld dat de trailer in december wordt uitgebracht om het 25-jarig bestaan van Rockstar te vieren. Het bedrijf werd in december 1998 opgericht en dus zou de werkelijke datum dat het is opgericht een goede dag zijn voor de GTA 6 trailer.
Helaas is nergens publiek vermeld op welke dag Rockstar daadwerkelijk in het leven is geroepen. Wel is er een aanwijzing: de studio vierde zijn 20-jarig jubileum in 2018 op 10 december. Dat zou dus een datum kunnen zijn voor de trailer. Die datum valt alleen op een zondag en het is maar de vraag of Rockstar op die dag iets gaat doen. In de dagen voor het weekend zit je al snel weer op de dag van The Game Awards, na het weekend duurt het niet lang meer voor je meer in medio december zit dan in het beloofde begin van de maand.
gta 5 los santosf1648131512

GTA 6 trailer nog voor The Game Awards?

Als Rockstar echt vroeg in december met een trailer wil komen én de spotlight niet wil delen met alle andere games die bij The Game Awards getoond worden, kan de GTA 6 trailer natuurlijk ook in de dagen voor de show op social media gedropt worden. Niemand is verplicht om een trailer tijdens een evenement of op een symbolische datum te tonen.
Het zou het bereik van de trailer waarschijnlijk ook niet schaden. GTA 5 is één van de best verkochte games aller tijden en fans van de reeks zien al geruime tijd in alles en niets hints dat er iets staat te gebeuren. De trailer kan op een willekeurig moment worden uitgebracht en nog steeds viraal gaan.
Het komt er eigenlijk op neer dat als je de trailer meteen wil zien wanneer hij verschijnt, je de eerste twee weken van december op je hoede moet zijn. Maar als je daar de tijd en energie niet voor hebt, houd dan in ieder geval bij The Game Awards en in de dagen daarna de officiële kanalen van Rockstar in de gaten. Dan kun je de trailer bijna niet missen.