GTA 6 eindelijk officieel aangekondigd door Rockstar

News
woensdag, 08 november 2023 om 14:10
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
We hebben er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk gebeurd. Rockstar heeft GTA 6 officieel aangekondigd en laten weten wanneer de eerste trailer uitgebracht wordt.
We weten sinds vorig jaar dat Rockstar werkt aan een ‘nieuw deel in de Grand Theft Auto-franchise’. Het is al een tijdje een openbaar geheim dat GTA 6 in de maak is, maar lange tijd heeft de ontwikkelaar het niet officieel willen aankondigen. Daar is nu alleen verandering in gekomen.
Via Twitter heeft Rockstar namelijk onthuld dat GTA 6 eraan komt. En dat niet alleen, ook heeft het bedrijf laten weten wanneer fans de eerste beelden kunnen verwachten. Begin december wordt namelijk de eerste trailer van GTA 6 getoond aan het publiek.

Precies op tijd voor het jubileum

Dat de trailer van GTA 6 in december wordt getoond is een mooi moment voor Rockstar. Het is dan namelijk het 25ste jubileum voor de studio. In 1998 is het bedrijf opgericht met het idee dat games op den duur een essentieel onderdeel van cultuur zouden worden als andere vormen van entertainment.
Daar heeft Rockstar gelijk in gekregen, wat ook goed tot uiting komt in het ongeduld van spelers voor het nieuwe GTA-avontuur. De laatste weken zijn er veel bizarre theorieën geweest als het aankomt wanneer GTA 6 officieel zou worden aangekondigd, van de stand van de maan tot aan achtergronden op screenshots van Red Dead Online. Die theorieën kunnen nu gelukkig stoppen met de aankondiging van Rockstar.