GTA 6 uitgever is niet bang voor een staking

News
donderdag, 09 november 2023 om 13:00
gta 6 releasef1579595428
In de filmindustrie kunnen acteurs eindelijk weer aan het werk. Maar in de gameindustrie dreigt er juist een staking te beginnen als de acteursvakbond het niet eens kan worden met grote gamestudio’s. Maar uitgever Take-Two vreest niet voor ernstige gevolgen voor GTA 6.
Leden van acteursvakbond SAG-AFTRA mochten de afgelopen maanden niet werken aan films of series van grote productiemaatschappijen. Een vergelijkbare staking kan ook ontstaan in de game-industrie. Acteurs willen betere lonen, zekerheden over het gebruik van AI en betere veiligheidsmaatregelen op sets. De meeste leden van de vakbond zijn voor een staking als contractonderhandelingen met grote ontwikkelaars stuklopen.
In dat geval zou er geen motion capture of stemacteren mogelijk zijn voor games, maar daar zou GTA 6 geen last van hebben, laat Take-Two CEO Strauss Zelnick weten tijdens een investeerdersbijeenkomst (via VGC). Hij zegt veel waarde te hechten aan goede arbeidsverhoudingen. Zelnick is bovendien optimistisch dat de onderhandelingen met SAG-AFTRA tot een goed einde gebracht kunnen worden.
Maar mocht er toch onverhoopt een staking beginnen, dan zijn Rockstar en GTA 6 daar “compleet tegen beschermd”. Dat kan betekenen dat het acteerwerk voor GTA 6 al min of meer is afgerond. Een andere mogelijkheid is dat de acteurs in de game contracten hebben getekend die maken dat het werk door kan gaan tijdens een SAG-AFTRA staking.

GTA 6 krijgt binnenkort eerste trailer

Het lijkt zeker niet onmogelijk dat het acteerwerk voor GTA 6 al bijna of helemaal af is. Rockstar is namelijk van plan om begin december de eerste beelden van de game te tonen. Waarschijnlijk is er dus al veel motion capture en stemwerk opgenomen.

Populair Nieuws