5 redenen om tv-serie Shrinking met Harrison Ford te kijken

Article
zondag, 12 november 2023 om 10:00
shrinking photo 010802 1f1699272845
Harrison Ford is een held. De beste man is al 81 en nog volop aan het acteren. In de laatste Indiana Jones liet hij zien nog altijd een hoofdrol te kunnen dragen, maar nu hij wat ouder wordt, laat hij ook een andere kant van zichzelf zien. Dit zijn goede redenen om Shrinking op Apple TV+ te kijken.

Harrison Ford

De belangrijkste reden – in eerste instantie – is Harrison Ford. Waar kennen we hem van? Van actiefilms zoals Clear and Present Danger, Air Force One en natuurlijk de bekende rollen uit Star Wars en Indiana Jones. Waar we Ford wat minder van kennen zijn rollen waarin hij een kwetsbaar persoon op stelten er meer ruimte is voor drama, dan wel humor. Die kant krijg je te zien in Shrinking

Komisch

De tweede reden om Shrinking te kijken is humor. Alleen al de eerste aflevering is om je rot te lachen. Dan leer je als kijker Jimmy Laird (Jason Segel) kennen. Iemand die middenin de nacht aan het feesten is en de buren wakker maakt. Dat gebeurt kennelijk niet voor de eerste keer. Als je denkt: wat voor feestende zuiplap is dit, wordt het nog gekker als later blijkt dat hij een psycholoog is. Zo stellen we de meesten psychologen waarschijnlijk niet voor. Ook Ford speelt een psycholoog (Paul). Al is zijn personage heel anders. Paul is een man die uiterst cynisch en sarcastisch door het leger gaat. Een heerlijke zuurpruim!

Acteerniveau

Nog een reden om de show te kijken is het acteerniveau. Waar je in eerste instantie misschien gaat kijken voor Ford, blijkt dat de show vol zit met mensen waar je een band mee opbouw en waardoor de show ontzettend leuk is om te kijken. Zo zijn Paul (Ford) en Jimmy (Segal) geniaal, maar datzelfde kan ook gezegd worden voor hun collega Gaby (Jessica Williams). Daarnaast zijn grote rollen weggelegd voor Lukita Maxwell (Alice), Michael Urie (Brian) en Luke Tennie (Sean). Stuk voor stuk bekleden ze een andere rol en hebben ze eigenlijk allemaal leuke en minder leuke karaktertrekken. En juist dát maakt ze zo menselijk waardoor je met ze een band opbouwt.

Verhaallijn

Wat aansluit bij de vorige reden, zijn de verhaallijnen. Door een goed script komen de diverse personages goed uit de verf. Het verhaal gaat over Jimmy die eigenlijk volledig de weg kwijt is. Zijn dochter wordt grotendeels opgevoed door de buurvrouw, hij feest erop los en is niet in staat zijn patiënten goed te begeleiden. Gaandeweg wordt duidelijk dat hem iets erg is overkomen. Ondertussen worstelt de rest van de cast ook met allerlei issues. Het leuke is dat elke situatie net even anders in elkaar steekt dan je zou verwachten en dat geldt ook voor de personages. Als een ui zie je steeds meer lagen tevoorschijn komen en pel je ze als kijker af.

Korte afleveringen

Hoe vaak hoor je niet iemand zeggen dat hij of zij geen tijd heeft voor TV? Of dat diegene al bezig is met een andere serie? Prima, maar dat kan allemaal naast elkaar bestaan. De afleveringen van Shrinking duren maar een half uur per keer. Kijk het voordat je slapen gaat en wedden dat je met een glimlach in slaap valt? Bovendien zijn het niet veel afleveringen om te zien. Seizoen 2 is inmiddels in de maak.