Wat is er allemaal gaande rondom Verstappen, Horner en Mercedes?

Article
woensdag, 06 maart 2024 om 17:00
christian horner max verstappen gp bahrein 2024f1709738829
Sinds vorige week is het een chaos geworden bij het normaal zo stabiele Red Bull Racing, als we alle verhalen mogen geloven. Wat is er nu allemaal gaande in de soap rondom Max en Jos Verstappen, Horner en Mercedes? Is er sprake sensatie in de media of berust er ook iets op feiten?

Een explosief mailtje

De heibel bij Red Bull Racing is begin februari begonnen. Toen liet Red Bull Racing officieel weten dat er een onderzoek liep naar teambaas Christian Horner, wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag. Erik van Haren van De Telegraaf, die nauwe banden heeft met de familie Verstappen, meldde destijds als enige dat het zou gaan om seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Er gingen veel geruchten over de situatie, maar alles leek met een sisser af te lopen toen moederbedrijf Red Bull GmbH bekendmaakte dat Horner vrijgesproken was van de beschuldigingen. De Brit zou gewoon doorgaan als teambaas en was al aanwezig in Bahrein voor de eerste Grand Prix van het jaar.
Maar de rust bij Red Bull Racing duurde niet lang. Een dag later, middenin een live sessie, kwam namelijk ineens het nieuws naar buiten dat tientallen journalisten, alle teambazen en andere belangrijke figuren in de Formule 1 een mail hadden gekregen met daarin een Google Drive-folder. De folder zou volgens de mail ‘al het bewijs tegen Christian Horner bevatten’.
toto wolff gp rusland 2021f1680693791

Goed gesprek met Mercedes

Horner heeft meteen duidelijk gemaakt dat de informatie in de mail niet echt zou zijn. Sindsdien heeft ook niemand kunnen bevestigen of de screenshots van WhatsApp-gesprekken echt zijn of nagemaakt door iemand die bezig is met een campagne om Horner af te zetten.
De mail heeft alleen wel gezorgd voor een bom in de garage van Red Bull Racing. Jos Verstappen heeft na de kwalificatie in Bahrein een felle ruzie gehad met de teambaas over de kwestie. De vader van Max Verstappen heeft later aan de media bevestigd dat ze inderdaad ruzie hadden en dat de voormalig F1-coureur vindt dat Horner moet aftreden als teambaas.
Vader Verstappen heeft daarnaast ook gesprekken gehad met een andere teambaas. De Nederlander stond op de foto samen met Toto Wolff van Mercedes. De twee zouden een goed gesprek hebben gehad en volgens sommige media hebben Verstappen en Wolff elkaar later opnieuw gesproken in het hotel waar ze allebei verbleven.
Tegenover vrienden zou Jos Verstappen hebben gezegd dat zoon Max open zou staan voor een vertrek naar Mercedes, als Horner niet vertrekt. In tegenstelling tot de ruzie heeft Jos dit gesprek niet bevestigd tegenover de media. Voormalig F1-coureur Gerhard Berger gooide daarna nog meer olie op het vuur, want hij zou hebben gehoord dat ook Adrian Newey en Helmut Marko zullen vertrekken als Horner niet opstapt.
max verstappen gp bahrein 2024f1709281012

Marionet in de media

Sinds de uitspraken van Berger en Jos Verstappen in het nieuws zijn gekomen, is er veel gespeculeerd over een overstap van Max Verstappen naar het team van Mercedes. Volgend jaar is er immers een plekje vrij bij het team, omdat Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari.
Maar ondanks al die geruchten, heeft de drievoudig wereldkampioen niets gezegd over een overstap naar Mercedes of dat hij daar überhaupt voor zou openstaan. Er worden alleen constant woorden in zijn mond gelegd. Het nieuws dat veel publicaties melden komt vaak van anonieme bronnen, die vervolgens niet geverifieerd kunnen worden. Andere media nemen vervolgens het verhaal over, zonder dat het echt goed gecheckt kan worden, waardoor verhalen een eigen leven gaan leiden. Maar bijna niemand weet nu hoeveel gebaseerd is op feiten of dat alles rust op een creatief verhaal van een journalist.
Ondanks dat Verstappen niks heeft laten horen over een mogelijk overstap naar Mercedes, heeft hij meermaals laten weten dat hij het erg fijn heeft bij Red Bull Racing. Hij kan erg goed omgaan met alle engineers bij het team, de sfeer matcht goed bij zijn eigen persoonlijkheid en bovendien heeft hij - en waarschijnlijk ook volgend jaar - een auto die kan strijden om het kampioenschap.
Het zou dus een opvallende move zijn van Verstappen als hij inderdaad vertrekt naar Mercedes, omwille van een ruzie tussen zijn vader en Horner. Helemaal omdat de Nederlander zo weinig te maken wil hebben met de politieke kant van de Formule 1. Verstappen houdt van racen, maar niet van alle poespas in F1. Of dat nu gimmicks als sprintraces, het constant geven van interviews of politieke struggles zijn.

Populair Nieuws