Zorgt interne chaos bij Red Bull voor vertrek Max Verstappen?

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 12:30
max verstappen gp lambiase gp bahrein 2024f1709636137
Max Verstappen leek voor dit seizoen nooit Red Bull Racing te verlaten. Maar naar verluidt zou de drievoudig wereldkampioen een vertrek overwegen door de interne chaos bij het team, evenals twee andere grote kopstukken.
De storm bij Red Bull Racing leek vorige week te gaan liggen, nadat moederbedrijf Red Bull GmbH had aangekondigd dat Christian Horner was vrijgesproken en aan kon blijven als teambaas. Maar een dag later verscheen er in de inbox van veel journalisten en grote namen in de sport een mail met daarin ‘al het bewijs’ tegen Horner.
Hoewel niet bevestigd is of het bewijs echt is, heeft het wel voor flink wat chaos gezorgd bij Red Bull Racing. Het zou zelfs tot een flinke ruzie hebben geleid tussen Horner en Jos Verstappen. Laatstgenoemde vindt dat de teambaas moet opstappen en niet het slachtoffer moet spelen.
Jos Verstappen was ook gespot in gesprek met Toto Wolff, de teambaas van Mercedes. Naar verluidt heeft Jos gezegd dat zijn zoon zou openstaan voor een vertrek naar Mercedes, om het lege stoeltje van Lewis Hamilton op te vullen in 2025.

Exodus bij Red Bull Racing?

Volgens Gerhard Berger, die goede banden heeft met Red Bull, zou het niet alleen bij het vertrek van Verstappen blijven. Tegenover F1-Insider.com laat de voormalig F1-coureur weten dat het laatste is dat hij heeft gehoord, dat ‘Horner blijft, Helmut Marko en Adrian Newey stoppen en Max naar Mercedes gaat’.
Naar verluidt zou Verstappen ook een clausule in zijn contract hebben om te vertrekken bij Red Bull Racing, als Helmut Marko zou stoppen. Op die manier zou de drievoudig wereldkampioen uit zijn contract tot 2028 kunnen komen.

Populair Nieuws