Max Verstappen stevent nu al af op een nieuw record

News
maandag, 04 maart 2024 om 13:30
max verstappen overwinning gp bahrein 2024f1709553674
Afgelopen weekend is het nieuwe F1-seizoen van start gegaan. Maar Max Verstappen kan nu al snel een nieuw record aan zijn verzameling toevoegen.
Een lange tijd werd het voor onmogelijk gehouden dat het record van Sebastian Vettel van negen overwinningen op rij werd verbroken. Zelfs Lewis Hamilton kwam in zijn dominante jaren namelijk niet verder dan vijf overwinningen op rij. In de Formule 1 komen er immers ook veel externe factoren bij kijken, zoals crashes, mechanische problemen of simpelweg een race waarin een coureur zijn dag niet had.
Maar vorig jaar lukte het Max Verstappen om het record te verbreken. De Nederlander wist tien races op rij te winnen. De indrukwekkende reeks werd gestopt door de Grand Prix van Singapore, waar de RB19 van Red Bull Racing het niet zo goed deed als op de andere circuits. Het was uiteindelijk de enige race die het team in 2023 niet wist te winnen, want Carlos Sainz ging er met de overwinning vandoor.
Ondertussen is Verstappen sindsdien weer bezig geweest om een reeks overwinningen aan elkaar te rijgen, waardoor hij plotseling alweer dichtbij een nieuw record is. Momenteel staat de Nederlander namelijk op acht overwinningen op rij na de GP van Bahrein, slechts eentje minder dan het oude record van Vettel.

Record op een geliefd circuit?

Als Verstappen zijn eigen record wil verbreken en het nog moeilijker wil maken om zijn naam uit de geschiedenisboeken te krijgen, dan zal hij de komende drie races moeten winnen. De eerstvolgende Grands Prix die op de kalender staan zijn Saoedi-Arabië, Australië en Japan.
Vorig jaar wist de wereldkampioen niet te winnen in Saoedi-Arabië, door een gebroken drive shaft in de kwalificatie, waardoor hij ver van achteren moest komen. Als hij de race deze keer wel weet te winnen, dan lijkt het record voor het oprapen. In Australië was Verstappen vorig seizoen erg sterk en in Japan is hij de laatste twee jaar extreem dominant geweest. Suzuka is dan ook één van zijn favoriete circuits.

Populair Nieuws