Christian Horner blijft officieel teambaas van Red Bull Racing

News
donderdag, 29 februari 2024 om 7:00
max verstappen christian horner pre season test bahrein 2024f1708615848
Het onderzoek naar het gedrag van Christian Horner is ten einde. Red Bull heeft besloten dat hij officieel teambaas mag blijven bij Red Bull Racing, de topman heeft zich volgens het onderzoek niet schuldig gemaakt aan de feiten waarvan hij werd beschuldigd.
Het heeft ruim drie weken geduurd, maar het onderzoek dat begin februari werd aangekondigd naar het doen en laten van Christian Horner is afgerond. Dinsdag waren er al geruchten dat de bevindingen van de onafhankelijke advocaat afgeleverd waren bij de top van Red Bull GmbH, het moederbedrijf van Red Bull Racing. De uitslag van het onderzoek zou maar liefst 150 pagina’s lang zijn.
Red Bull heeft naar aanleiding van de uitslag besloten dat Horner niet hoeft te vertrekken als teambaas. Dat meldt onder andere de BBC. De teambaas heeft zich niet schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en kan dus vanaf het eerste raceweekend in Bahrein zijn taken als teambaas voortzetten.
Sinds de aankondiging van het onderzoek was Horner ook niet op non-actief gezet door Red Bull. De Brit was daarom ook gewoon aanwezig bij de presentatie van de RB20 en de pre-season test als leider van Red Bull Racing.

Waar werd Horner van beschuldigd?

Waar de teambaas precies van werd verdacht is nooit bekend geworden. De officiële aankondiging van het onderzoek had het over ‘grensoverschrijdend gedrag’, maar volgens De Telegraaf zou de Brit zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Journalist Erik van Haren zou zelfs WhatsApp-berichtjes hebben ingezien waar de kwestie om zou gaan.
In een verklaring laat Red Bull weten dat er ‘eerlijk, rigoureus en onafhankelijk’ onderzoek is verricht, maar dat er verder geen details over het onderzoek gedeeld zullen worden. Het rapport zou namelijk ‘de privégegevens van de betrokken partijen bevatten’ en ‘uit respect voor de betrokkenen’ worden er geen details verstrekt.

Populair Nieuws