PS5 release voor Doom: The Dark Ages stond nooit ter discussie

News
maandag, 10 juni 2024 om 11:00
doom the dark ages
Geruchten over een gloednieuwe Doom game werden tijdens de Xbox Showcase van afgelopen weekend bevestigd. Daarbij werd de game ook bevestigd voor PS5. Dat lijkt misschien onderdeel van Xbox’ nieuwe multiplatform strategie, maar dat is niet het geval.
De Doom-franchise verschijnt op meerdere platforms. Het is zelfs een meme dat er geen apparaat is dat de originele game niet kan draaien. Maar sinds Doom: Eternal is verschenen, is de studio achter de franchise onderdeel geworden van Xbox. Toch is Doom: The Dark Ages geen exclusive.
De game is vanaf dag één te spelen op PS5 en dat is niet omdat Microsoft nu games naar andere platforms brengt. Het plan om Doom: The Dark Ages naar PS5 te brengen staat volgens Xbox-baas Phil Spencer al een paar jaar vast. Marty Stratton, studiohoofd van id Software, wilde de nieuwe Doom op alle platforms uitbrengen.
Spencer is het op dit vlak bovendien helemaal met Stratton eens. Aan IGN laat hij weten dat Doom wat hem betreft een franchise waarvan “iedereen het verdient hem te spelen”. Aangezien Doom bij de grondleggers van het first-person shooter-genre hoort, zit daar ook wel wat in.

Wanneer is de release van Doom: The Dark Ages?

Doom: The Dark Ages dient als een prequel voor de reeks en schotelt spelers dan ook een avontuur voor met iets meer middeleeuwse sferen dan de sci-fi achtige setting van de recente Doom-games. Een releasedatum is helaas nog niet gegeven. De game verschijnt in 2025.
Hoewel iedereen het blijkbaar verdient om Doom te spelen, moet je wel een next-gen console hebben. Hij komt namelijk niet naar PS4 of Xbox One. Ook voor de Switch is de game niet aangekondigd, maar het is logisch dat als de PS4 en Xbox One de game niet aankunnen, dat het dan op de Switch helemaal behelpen wordt.