Deze LEGO-puzzels een -gezelschapsspellen zijn er allemaal

Article
woensdag, 26 juni 2024 om 22:00
Een wat grotere LEGO-set kun je eventueel met een groepje maken, maar het is toch vaak een solo-activiteit. Iedereen iets te doen geven is met sommige sets gewoon lastig. Maar met deze spellen en puzzels kun je je LEGO-hobby ook laten doordringen in gezelschapsspellen.

Schaakset

Er zijn vast oudere bordspellen dan schaak, maar het zullen er niet heel veel zijn. Om een schaakset hoef je in principe nooit verlegen te zitten: een degelijke speelgoedwinkel heeft er vast wel één. Soms is het alleen leuk om een set met een twist te hebben.
Met deze LEGO-set kun je je volgende potje schaak met hele bijzondere stukken spelen. Je moet misschien een beetje voorzichtig doen zodat er geen stukjes LEGO van je paarden afvallen tijdens het spel, maar elk schaakstuk is heel aardig nagemaakt. Overigens komt deze set ook met alle benodigdheden om te dammen.

Speelkaarten

Een set speelkaarten mag je absoluut niet onderschatten qua entertainmentwaarde. Het aantal spellen dat je ermee kan spelen is praktisch oneindig. Je denkt vast al snel aan Bridge, Pesten, Klaverjassen en Hartenjagen, maar er zijn nog veel meer leuke spelletjes te spelen.
Een pak kaarten is natuurlijk ook niet heel moeilijk om te vinden, maar het is toch altijd leuk om te zien wat voor leuke kaarten er gemaakt worden als er een thema aan een deck wordt meegegeven. Bij LEGO zijn, niet geheel onverwacht, de koning, koningin, boer en joker afgebeeld als minifiguurtjes.

Puzzels

Waar een LEGO-set het aantal mensen dat samen kan spelen soms wat beperkt heb je dat probleem niet bij puzzels. Bij een legpuzzel maakt het namelijk niet uit in welke volgorde je de stukjes erin legt. Van LEGO zijn er heel wat verschillende puzzels die je kunt maken.
Een aantal daarvan, zoald de Minifigure Space Misssion, zijn waarschijnlijk nog wel moeilijk ook. Brick Botanicals, Paint Party en Space Stars zijn iets overzichtelijker. Wel heeft elke LEGO-puzzel 1000 stukjes, dus je bent er even mee zoet. Dit is trouwens ook waarschijnlijk de goedkoopste manier om een LEGO-product van 1000 stukjes te bemachtigen. LEGO-sets zijn wat dat betreft minder voordelig.