PS5 Slim met verwijderbare disc-drive eindelijk onthuld

News
woensdag, 11 oktober 2023 om 9:30
playstation 5 slimf1698916383
Er gingen al maanden geruchten rond dat Sony zou komen met een PS5 Slim. Die geruchten zijn nu eindelijk bevestigd, want de Japanse fabrikant heeft de nieuwe modellen officieel aangekondigd, inclusief een verwijderbare disc-tray.
Al sinds de originele PlayStation komt Sony voor elke console met een kleinere of dunnere editie, die opnieuw is ontworpen. Vaak krijgt dit model de naam ‘Slim’ erachter, om de dunne proporties te benadrukken. Er gingen al veel geruchten dat Sony ook dit jaar met een PS5 Slim zou komen en dat is nu officieel bevestigd.
Via het PlayStation Blog heeft het Japanse bedrijf namelijk twee nieuwe modellen voor de PlayStation 5 aangekondigd. Het nieuwe model heeft dertig procent minder volume dan het originele model en het gewicht is gezakt met 18 procent (met disc-drive) en 24 procent (All Digital Edition).
De PS5 Slim krijgt ook een nieuwe verticale standaard, die los aan te schaffen zal zijn voor 30 euro als je al een PS5 in huis hebt staan. De nieuwe modellen zullen in november beschikbaar gemaakt worden voor dezelfde prijs als de huidige PlayStation 5. Dat betekent dus 549,99 euro voor de versie met een disc-drive en 449,99 euro voor de All Digital Edition.

Disc-tray aan je PS5 plakken

Met de PS5 Slim komt er ook een nieuwe add-on voor de All Digital Edition. Heb je later namelijk toch besloten dat je wel schijfjes wil afspelen op de PlayStation 5, of dat nu PS5 games zijn of films en series op 4K Ultra HD Blu-ray, dan hoef je geen nieuwe console aan te schaffen.
Je kan namelijk een aparte Ultra HD Blu-ray Disc Drive aanschaffen voor 119,99 euro. Die kan je monteren op de plek waar normaal de disc-tray zit op de PlayStation 5, door een side-panel te verwijderen en de disc-drive erin te schroeven.