Komt Microsoft met een Xbox Series X Pro?

Article
woensdag, 15 mei 2024 om 19:00
xbox series xf1637772091
Naar verluidt krijgen we binnenkort de PS5 Pro te zien. Maar hoe zit het met Xbox? De Series X en Series S zijn even oud als de PS5. Komt er voor deze consoles ook een upgrade?
Het is niet ongebruikelijk om middenin een console-generatie een verbeterde versie van een console op de markt te brengen. Sony deed dat bijvoorbeeld in de vorige generatie en lijkt het ook te gaan doen voor de PS5. Ook de Xbox One kreeg ook een upgrade, maar geruchten over een verbeterde Series X of S zijn niet bepaald talrijk.

Geen upgrade voor Xbox Series X?

We weten niets zeker tot Xbox concrete hardware-plannen aankondigt, maar het lijkt er momenteel op dat de Xbox Series X geen upgrade krijgt. Relatief recente geruchten suggereren dat die ooit op het programma stond, maar geschrapt is. Wat daar de reden voor is, is onduidelijk, maar het gevolg zou zijn dat de Series X/S generatie korter is dan verwacht.
Xbox Series X Console Image
Xbox Series X Console
EUR486497.57
Op voorraad
Koop op bol.
Documenten die openbaar werden gemaakt tijdens de rechtszaak rondom de overname van Activision Blizzard lieten weten dat de volgende Xbox-generatie in 2028 zou beginnen. Maar naar verluidt mikt Microsoft nu op 2026. Als dat waar is, lijkt een Pro-versie van de Xbox Series X in de komende twee jaar inderdaad wat overdreven.
Je hebt misschien geruchten gehoord dat er deze zomer een nieuwe versie van de Xbox Series X op de planning staat. Dat is naar verluidt alleen geen verbeterde console, maar een console zonder disc drive, die mogelijk goedkoper is dan de huidige versie van de Series X. Onder de kap wordt er mogelijk wel iets aangepast, maar niets dat de console ingrijpend verbetert.

Hardware-aankondiging op komst

Overigens is er al een indicatie van wanneer Xbox sowieso hardware gaat aankondigen. In de podcast die eerder dit jaar een einde moest maken aan alle consternatie rondom de toekomst van Xbox, gaf Sarah Bond aan dat er aan het einde van dit jaar hardware wordt onthuld. Of dat een next-gen Xbox is, of iets anders is niet duidelijk.
Wellicht blijkt aan het eind van het jaar dat er wel degelijk een krachtigere Series X op het programma staat. Maar er zijn ook veel andere hardware-projecten waar Xbox naar verluidt aan werkt. Het idee van een Xbox-handheld is bijvoorbeeld ook al een aantal keer naar voren gekomen. De vraag is of die ver genoeg is om dit jaar onthuld te worden.
Momenteel lijkt het er niet op dat Xbox ineens een verbeterde Series X op de markt heeft rond dezelfde tijd als de PS5 Pro. Dat sluit een Pro Series X niet direct uit, maar als hij bestaat zal hij niet met haast ineens in de winkel liggen. Aan het einde van het jaar weten we wellicht meer.