Dit kun je van het Viaplay Originals aanbod verwachten

Article
zaterdag, 12 februari 2022 om 11:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Vrijwel elke succesvolle streamingdienst heeft een aanbod van originele content. Dat geldt ook voor Viaplay. Er is een klein aantal titels waarvan we al min of meer zeker weten dat ze naar Nederland komt, maar we verwachten er nog meer. Hoe gaat het aanbod van Viaplay Originals er verder uitzien?
Wie kijkt naar alle Viaplay Originals die er bestaan ziet al snel dat bepaalde genres een stuk beter vertegenwoordigd zijn dan andere. Voor een hoop streamingdiensten is dat natuurlijk logisch: we kijken er ook niet van op dat Disney+ veel content heeft voor kinderen. Wel is het natuurlijk fijn om te weten waar je aan begint voordat je de knoop doorhakt over een abonnement.

Meer dan wedstrijden voor de sportfanaat

Een grote reden dat veel mensen Viaplay overwegen is de sportlicenties die de dienst in handen heeft. Formule 1 is er te volgen, samen met verschillende andere competities. Maar de sportliefhebber hoeft zich niet te beperken tot alleen de wedstrijden.
Viaplay biedt namelijk de nodige documentaires en een aardig aantal daarvan gaat over sport. Veel gaan in het bijzonder over Zweedse sportmensen, maar dat hoeft geen reden te zijn om ze hier niet beschikbaar te maken. Echt grote sportliefhebbers hebben per slot van rekening misschien juist interesse in de verhalen die ze wat minder goed kennen.
f1viaplayf1641918326

‘Nordic noir’

Scandinavië en in het bijzonder Viaplay-bakermat Zweden staan internationaal bekend om hun detectives en andere misdaadseries. We zagen bij de zes Viaplay Originals waarvan we al weten dat ze naar Nederland komen dan ook de nodige misdaad al voorbijkomen. Aangezien het aanbod van zogenaamd ‘Nordic noir’ iets is waar deze streamer in het buitenland profijt van hoopt te hebben, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat (vrijwel) alle misdaad Viaplay Originals in Nederland te zien zullen zijn.
Overigens beperkt de streamer zich niet tot detectives en thrillers. Er is ook een redelijk aanbod van waargebeurde verhalen en documentaires die zich bezighouden met de misdaad. Specifieke onderwerpen zijn wisselend: er zijn bijvoorbeeld series over moord, zedenzaken en drugs. Een beetje variatie is natuurlijk nooit weg.
2022 02 01 the lawyer viaplayf1643730357

Lachen, gieren, brullen?

Een goede komedieserie is altijd fijn en ook in dat genre heeft Viaplay het één en ander op de plank liggen. Maar vergeleken met andere genres is er geen overvloed aan originele comedy’s op Viaplay. Wel hebben de meeste series al een Engelstalige titel gekregen, dus het lijkt er niet op dat er veel van deze series te taal- en plaatsgebonden zijn om voor een publiek buiten Zweden leuk te zijn.
Daar komt ook bij dat het al bekend is dat Viaplay ook niet-Zweedse producties gaat vertonen, waaronder ook Nederlandse. Mocht er dus geen klik zijn met de komedieseries die ze hebben en het Nederlandse publiek, dan is er nog geen man overboord. Er is namelijk een goede kans dat er ‘gewoon’ anderstalige komedies op het platform verschijnen.
2022 02 01 viaplay love mef1647263927

Wat een drama!

Een groot aantal van de Viaplay Originals valt onder het genre ‘drama’. Dat dat een flink deel van het aanbod is, ligt er natuurlijk ook aan dat drama een veelomvattend begrip is. Je denkt misschien snel aan tranentrekkers, maar als de toon overwegend serieus is en het niet onder een ander duidelijk genre valt is het drama.
Juist daarom zien we ook weinig reden om te vermoeden dat dit deel van het aanbod in mindere mate naar Nederland zal komen. Een goed verhaal is uiteindelijk een goed verhaal. Gooi er een adequate ondertiteling onder en ziedaar: een grote hoeveelheid Viaplay Originals die meteen hier uitgezonden kunnen worden.
viaplay met tekstf1648643997

Wat bieden de Viaplay Originals niet?

Zoals je misschien had opgemerkt is er genoeg te zien voor de sport- en misdaadliefhebber en is er daarbuiten een tendens naar serieuze volwassen series. Genrefictie, zoals sci-fi en fantasy zien we eigenlijk bijna niet. Ook voor kinderen is het aanbod klein.
Het is natuurlijk niet gezegd dat dat ook zo blijft. Net zo goed als we niet helemaal zeker weten welke originals meteen naar Nederland worden gebracht bij lancering, weten we ook niet op welke vlakken Viaplay het aanbod nog wil uitbreiden. Toch lijkt het er niet op dat Viaplay meteen al voor ieder wat wils heeft. Als dat is wat je zoekt kun je misschien beter nog even bij de oude bekenden blijven. Wil je nog meer weten over de nieuwe streamer? Lees dan hier alles wat je over Viaplay moet weten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties