Deze zes Viaplay Originals zijn al bekend

Article
zaterdag, 05 februari 2022 om 9:00
viaplayf1647263873
Vanaf volgende maand komt de streamingdienst Viaplay naar Nederland. De dienst staat vooral bij sportliefhebbers op de radar, maar ook als je niet zo van de sport bent is er genoeg te zien. Zo zijn er al zeker zes Viaplay Originals bekend die we hier straks kunnen kijken.

The Prize of Silence

De serie The Prize of Silence gaat over seksueel misbruik, maar dan over een specifiek geval. Jean-Claude Arnault is een prominent figuur in Zweden. Hij stond aan het hoofd van een belangrijk cultureel centrum en is getrouwd met een lid van de Swedish Academy — het orgaan dat de Nobelprijs voor de literatuur toekent.
Maar in 2017 werd Arnault beschuldigd van verschillende seksuele misdrijven, waaronder verkrachting. Later werd hij ook veroordeeld voor een aantal van die gevallen. Volgens The Swedish Academy zou hij daarnaast ook verschillende Nobelprijswinnaars hebben gelekt. The Prize of Silence duikt in het misbruikschandaal en als we de spelling van de titel mogen geloven (Prize in plaats van Price) wordt ook de kwestie rondom de Nobelprijs onderzocht.

Partisan

Partisan speelt zich af in een besloten gemeenschap genaamd Jordnära. Deze gemeenschap runt een succesvolle organische boerderij. Allemaal heel vredig, lijkt het, maar wanneer Johnny begint aan een baan als vrachtwagenchauffeur voor de boerderij begint hij al snel te vermoeden dat er in Jordnära ook aan mensenhandel gedaan wordt. Bovendien lijkt het ook of Johnny’s eigen agenda geen zuivere koffie is.
Een leuk detail over de serie is dat je één van de hoofdrolspelers misschien herkent. Zweedse acteurs genieten in Nederland zelden naamsbekendheid, maar Johnny wordt gespeeld door Fares Fares. Die naam zegt je misschien nog steeds niet zo veel, maar gamers kunnen hem herkennen als Leo uit A Way Out, een game van Fares’ broer Josef Fares.
2022 02 01 viaplay honorf1643726199

Honor

Honor - niet te verwarren met de Britse serie Honour - is een serie voor wie graag rechtbankdrama ziet. De serie gaat namelijk over een advocatenkantoor, genaamd Heder. Dat is Zweeds voor Honor, wat dan weer Engels is voor Eer. Vandaar de titel van de serie.
Heder wordt gerund door vier partners die zich specialiseren in het helpen van slachtoffers van zedenmisdrijven. Bovendien nemen ze geen blad voor de mond als het aankomt op de patriarchale samenleving waarin die zedenmisdrijven maar voor blijven komen. Geen wonder dus dat ze al snel een zekere bekendheid krijgen.
2022 02 01 viaplay love mef1647263927

Love Me

De liefde blijft een thema dat veel films en series graag uitpluizen. Het viel dan ook te verwachten dat er minstens één Viaplay Original over zou gaan. Uiteindelijk worden het er waarschijnlijk meer, maar we weten zeker dat we op de Nederlandse Viaplay de serie Love Me (oorspronkelijk Älska mig) kunnen zien.
De serie gaat over drie inwoners van Stockholm, ieder van een andere generatie. Hun vriendschappen en relaties worden onder de loep gelegd. De serie wordt over het algemeen goed gewaardeerd en kreeg ook een Australische remake, tevens onder de naam Love Me.
2022 02 01 the lawyer viaplayf1643730357

The Lawyer

Als je van advocatenseries houdt, maar niet zo weg bent van de materie van Honor, is The Lawyer misschien wat voor jou. Deze serie zit wat meer in de hoek van een ‘gewone’ misdaadserie. Om precies te zijn in het een misdaad thriller.
De serie gaat over Frank Nordling, een jonge advocaat die doorgaans verweerders vertegenwoordigd. Toen hij klein was zijn zijn ouders vermoord met een autobom. Op een dag komt hij erachter dat de schuldige Thomas Waldman is. Deze Waldman is een sleutelfiguur in de onderwereld van Kopenhagen en bovendien één van de belangrijkste cliënten van het kantoor waar Nordling werkt.

The Truth Will Out

We sluiten de lijst af met nog een misdaadserie. Dat is wellicht niet verrassend als we het hebben over Viaplay Originals. Als er iets is waar Scandinavische tv bekend om is, zijn het tenslotte de detectives en andere misdaadseries.
The Truth Will Out gaat over detective Peter Wendel. Na lang ziekteverzuim moet hij een team opzetten om onopgeloste moordzaken op te lossen, maar het team dat ontstaat functioneert nou niet echt lekker. De problemen vergroten zich wanneer juist dat team te maken krijgt met een ingewikkelde zaak die misschien wel tot in de regering aan toe reikt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties