Wist je dat LEGO ooit een Star Wars personage bedacht?

Article
dinsdag, 30 april 2024 om 16:00
lego star wars the skywalker saga release date 2022f1648999285
Na 25 jaar LEGO Star Wars is er van de meeste hoofdpersonen wel een minifiguurtje verschenen. Tegenwoordig wordt er vooral uit bestaande personages geput, maar dat is niet altijd het geval geweest. Wist je dat er ooit een Jedi is verzonnen door LEGO?
In veel LEGO Star Wars-sets vind je wel een Leia, Obi-Wan, Darth Vader of Anakin. Als er een keer heel veel figuurtjes nodig zijn, of als LEGO een keer een wat creatievere keuze wil maken, zijn er ook heel veel minder bekende achtergrondpersonages. Maar er is in het verleden een keer een heel andere tactiek gehanteerd.

Een compleet nieuwe Jedi

Het jaar is 2002: LEGO Star Wars bestaat ongeveer drie jaar en de tweede film in de prequel-trilogie staat op het punt om uit te komen. LEGO wacht de nieuwe film niet af met sets die erop gebaseerd zijn. Attack of the Clones verschijnt in mei, maar in april liggen er al sets van de film in de winkel.
Eén van die sets is de eerste versie van het Low Altitude Assualt Transport/infantry Gunship, beter bekend als het LAAT/i of Republic Gunship. Dat schip werd geïntroduceerd in Attack of the Clones, in de scène waarin Yoda en de hele Jedi-orde met het klonenleger aankomen op Geonosis om Anakin, Obi-Wan en Padmé te redden.
Zoals je waarschijnlijk verwacht, kwam deze set met een paar Clone Trooper figuurtjes en een Jedi. Was die Jedi Yoda of Mace Windu? Was het een andere die bij de reddingsactie aankwam? Was het Anakin of Obi-Wan? Nee, het was Bob.

Wie is Jedi Bob van LEGO Star Wars?

Tenminste, de Jedi is nu bekend als Bob, maar in de originele set was hij eigenlijk naamloos. Maar ergens in de loop der jaren is de naam Bob blijven hangen, waarschijnlijk door fans. In de eerste editie van het LEGO Star Wars Visual Dictionary werd hij voor het eerst in een officieel LEGO product omschreven als een “mystery Jedi” die “mogelijk Bob heette”.
Waarom LEGO ervoor koos om een eigen Jedi te verzinnen, is een goede vraag. Mogelijk heeft het iets te maken met de releasedatum van de set. Zoals gezegd verscheen hij vóór Attack of the Clones in de bioscoop draaide, dus misschien mocht LEGO niet spoilen welke Jedi er daadwerkelijk iets met het gunship te maken hadden.
Voor de release van de film was waarschijnlijk ook niet zoveel bekend over alle Jedi die op de achtergrond rondliepen. Namen voor dat soort personages komen vaak pas na de film. Een nieuwe Jedi maken met bestaande LEGO-elementen was waarschijnlijk de makkelijkste oplossing.
Jedi Bob is inmiddels een kleine favoriet onder LEGO Star Wars-fans van het eerste uur. In de wandelgangen wordt beweerd dat Bob ergens dit jaar weer terugkomt. Of dat klopt moeten we natuurlijk nog zien, maar het zou een grappige manier zijn om 25 jaar LEGO Star Wars te vieren.

Populair Nieuws