Top 10 gaafste Ready Player One easter eggs!

  De nieuwe Steven Spielberg film, Ready Player One, is nu in de bioscopen te aanschouwen. De film zit boordevol referenties naar games en films, maar welke hiervan lieten ons juichend achter in onze bioscoop stoelen? Dit zijn de tien gaafste Ready Player One easter eggs!

  Warner Bros Ent

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor Ready Player One!

  10. The Iron Giant

  We beginnen onze lijst van Ready Player One easter eggs met een vrij bekende: The Iron Giant. De grote robot was in veel trailers te zien en speelt een grote rol tegen het eind van de film.

  The Iron Giant is natuurlijk afkomstig uit de gelijknamige film van 1999. Hierin wordt bekendgemaakt dat de robot oorspronkelijk werd gemaakt met destructieve bedoelingen voor ogen. De Iron Giant zit daarom vol wapens, en deze komen in Ready Player One goed van pas! We zien de robot lasers schieten uit zijn ogen en vijanden tot moes slaan.

  Desondanks is de laatste scène met de Iron Giant misschien toch wel het hoogtepunt. Voordat de Iron Giant wordt verslagen en compleet wegzakt in de lava, steekt hij zijn duim omhoog. Een heerlijke referentie na een soortgelijke scène uit Terminator 2: Judgment Day (1991). Deze robot laat absoluut een lach achter op je gezicht!

  Dick Thomas Johnson

  9. Rubiks Kubus

  In onze lijst van Ready Player One easter eggs is deze relatief klein, maar toch moest het publiek flink lachen om deze verwijzing naar een hele bekende naam: Robert Zemeckis.

  Ons hoofdpersonage in de film, Parzival, koopt met munten een rubiks kubus. Een merkwaardig item om aan te schaffen, maar later in de film komen we te weten waarom deze kubus de aankoop meer dan waard was. Deze rubiks kubus heet de Zemeckis Cube, een verwijzing naar regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future).

  Wanneer de kubus eenmaal is opgelost wordt dit een soort granaat die de tijd voor een minuut stilzet! Dit sluit natuurlijk perfect aan met Zemeckis en zijn film Back to the Future, dat te maken heeft met tijdreizen. Een kleine, maar fijne verwijzing.

  Universal Pictures

  8. Herkenbare obstakels

  In onze lijst van Ready Player One easter eggs gaan we van klein naar gigantisch, letterlijk! De volgende twee obstakels komen meteen tijdens de eerste uitdaging van de film aan bod.

  De eerste uitdaging die onze hoofdpersonages moeten oplossen is een race, die nooit iemand lijkt te winnen. Dit is absoluut te begrijpen wanneer je ziet welke bekende gezichten er voorbij komen. Halverwege de racebaan zien we een grote Tyrannosaurus Rex verschijnen, een verwijzing naar de Steven Spielberg film Jurassic Park (1993).

  Mocht je de scherpe tanden van deze Dinosaurus hebben overleefd, dan komt tegen het einde van de race King Kong nog tevoorschijn om alle racewagens te verpulveren. Een reuzegorilla en een T-Rex, durf jij de race aan te gaan met deze twee op de loer?

  7. Kostuums

  De Ready Player One easter eggs zijn enorm gevarieerd. Zo zien we niet alleen referenties naar games en films voorbijkomen, maar ook naar muziek.

  Ons hoofdpersonage uit de film, Parzival, maakt zich klaar voor een date met Art3mis. We zien Parzival een tijdje twijfelen welke kleding hij aan moet doen voor deze speciale gelegenheid, maar de keuzes die voorbij komen zijn enorm herkenbaar. We zien Parzival verschillende outfits proberen, waaronder het kostuum van Michael Jackson uit Thriller en het kostuum van Prince uit Purple Rain.

  Uiteindelijk kiest Parzival voor het kostuum van Buckaroo Banzai, een verwijzing naar de cultfilm The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (1984). Welk outfit wil jij uitproberen?

  6. Vechtende robots

  The Iron Giant wist al op onze lijst van Ready Player One easter eggs te belanden, maar dit is niet de enige robot die zijn opwachting maakt in de film. Tijdens het grote gevecht tegen het eind van Ready Player One zien we nog twee bekende robots verschijnen die met elkaar op de vuist gaan.

  We zien de RX-78-2 Gundam verschijnen, die zijn oorsprong maakte in de animatieserie Mobile Suit Gundam (1979). De Gundam robot moet het opnemen tegen de gigantische Mechagodzilla, een robotversie van het iconische monster. Ondanks dat dit gevecht niet enorm lang duurt is elke seconden puur genieten geblazen!

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc

  5. Horror figuren

  Deze Ready Player One easter eggs liggen allemaal verspreid door de film heen. Je kunt merken dat regisseur Steven Spielberg houdt van horror personages, want een aantal bekenden zijn in de film te zien.

  Zo was in de trailer al te zien dat Freddy Krueger uit de Nightmare on Elm Street franchise wordt neergeschoten. Hiernaast zien we ook Jason Voorhees uit de Friday the 13th franchise in de film opduiken, inclusief zijn iconische hockeymasker en kapmes.

  De meest hilarische verwijzing is die naar de moordlustige pop Chucky. We horen Chucky lachen en zien hem springen van persoon naar persoon met zijn mes in handen. Tegen Chucky maak je geen schijn van kans!

  4. Merchandise

  Veel Ready Player One easter eggs hebben uiteraard te maken met film, maar deze is speciaal gericht op de gamers. Er is namelijk een kleine scène waarin Parzival een kamer binnenkomt waar hij mag shoppen. Wat is hier verkrijgbaar? Video game merchandise natuurlijk!

  In Ready Player One is het mogelijk om verschillende items, kostuums of aanvallen aan te schaffen afkomstig uit bekende games. Zo zien we dat Parzival een grote variatie aan games tegenkomt in deze winkel, waaronder Street Fighter, Borderlands, Overwatch, en Halo.

  In het laatste gevecht van de film komt hier een leuke verrassing bij. Zo leren we dat Parzival wel een aanval heeft gekocht, namelijk de Hadouken aanval uit Street Fighter. Een techniek die handig van pas komt.

  Warner Bros Ent

  3. Voertuigen

  Een groot aantal Ready Player One easter eggs zijn te zien aan het begin van de film. Voordat de eerste uitdaging van start gaat (de eerder benoemde race), zien we een hoop voertuigen klaar staan voor de start. Hier moeten je ogen scherp blijven, want deze voertuigen zijn herkenbaar.

  Zo rijdt Parzival zelf in de bekende DeLorean auto uit de Back to the Future trilogie. Hiernaast zien we Art3mis rijden op de motor uit de animefilm Akira (1988). Buiten deze twee voertuigen van onze hoofdpersonages om zien we ook de Batmobile uit de jaren '60 en de Interceptor uit de Mad Max franchise verschijnen. Bekende voertuigen in overvloed!

  Warner Bros Entertainment Inc

  2. Eerbetoon aan een klassieker

  Van alle Ready Player One easter eggs is deze misschien het meest uniek. Een groot deel van de tweede uitdaging uit de film wordt namelijk besteed aan het eren van een klassieke horrorfilm die is geregisseerd door Stanley Kubrick: The Shining (1980).

  Onze hoofdpersonages kruipen letterlijk in The Shining. Met open mond staar je naar een recreatie van het bekende hotel en komen een aantal iconische scenes uit de film voorbij. Waaronder de tweeling die in de gang op je wachten en het bloed dat achter de lift vandaan komt. Dit eerbetoon aan The Shining is prachtig in beeld gebracht en geniaal uitgevoerd. Een scène die je absoluut niet wil missen!

  Warner Bros. Entertainment Inc

  1. Bekende gezichten

  We sluiten onze lijst van Ready Player One easter eggs af met bekende gezichten. Hoeveel bekende gezichten? Dat is een goede vraag!

  Tijdens het grote eindgevecht van de film komt iedereen samen op dezelfde plek. Hier kan het zoeken naar easter eggs beginnen. Enkele eerderbenoemde personages zijn hier ook te zien, zoals The Iron Giant en Chucky, maar de hoeveelheid referenties die om je oren vliegen zijn niet bij te houden. Wanneer Ready Player One uitkomt op Blu-ray is dit gevecht er één die op pauze gezet moet worden, om zo te kijken welke bekende gezichten er voorbijkomen.

  Dit zijn enkele personages die wij wisten te identificeren tijdens het eindgevecht van Ready Player One: Chun-Li uit Street Fighter, Lara Croft uit Tomb Raider, Cassie Cage uit Mortal Kombat, Sonic the Hedgehog, de Teenage Mutant Ninja Turtles, Deadshot uit Injustice 2, Tracer uit Overwatch, Spartans uit Halo en He-Man uit de gelijknamige animatieserie. Dit is maar een fractie van de grote hoeveelheid personages die in Ready Player One opduiken.

  Welke Ready Player One easter eggs heb jij ontdekt?

  De nieuwe film van Steven Spielberg zit boordevol referenties en er zijn er altijd een paar die over je hoofd heengaan. Heb jij nog verwijzingen in de film ontdekt die wij nog niet hebben benoemd? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.